“Minister van Justitie Paul Van Tigchelt op weg naar Dubai voor repatriëring drugscrimineel Dikke Nordin”

© BELGA

Minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) is donderdag onderweg naar Dubai voor de repatriëring van drugscrimineel Nordin El Hajjioui, ook bekend als ‘Dikke Nordin van den Dam’. Dat heeft Radio 1 donderdag gemeld.

mtm
Bron: BELGA

Premier Alexander De Croo (Open VLD) kreeg donderdag een pak vragen voorgeschoteld over de grove mishandeling van een gedetineerde in de gevangenis van Antwerpen. Bevoegd minister Van Tigchelt was woensdag al in het parlement over de feiten aan de tand gevoeld. Dat hij naar Dubai zou afreizen, was ook officieel aan de Kamer meegedeeld als reden voor zijn afwezigheid tijdens de plenaire vergadering van donderdag.

Vorige week raakte bekend dat het Hof van Cassatie in Dubai had ingestemd met de uitlevering van El Hajjioui aan ons land. In Antwerpen werd de 35-jarige El Hajjioui eerder al veroordeeld tot 40 maanden celstraf met uitstel wegens drugshandel. Na die veroordeling vluchtte hij in 2016 naar Dubai, maar volgens het Antwerpse parket had hij van daaruit ook nog de touwtjes in handen en liet hij cocaïne de Antwerpse haven binnensmokkelen.

drugscrimineel Nordin El Hajjioui, beter bekend als ‘Dikke Nordin van den Dam’.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen