*NSYNC tijdens de laatste bijeenkomst in 2023.
Bron: Belga

Verrassing van formaat: Justin Timberlake herenigt oude boyband *NSYNC voor eerste concert in 11 jaar

Aanwezigen op het concert van Justin Timberlake gisteren, werden ook getrakteerd op een onverwachte reünie van zijn voormalige boyband *NSYNC. Het was de eerste sinds 2013 dat het vijftal samen optrad. Ze brachten zowel een nieuwe single als oude hits.

Voor wie niet helemaal mee is met de geschiedenis van de boyband. Eind jaren 90, begin jaren 2000 was *NSYNC een van de populairste boybands uit de VS. De band bestond uit Lance Bass, JC Chasez, Joey Fatone, Chris Kirkpatrick en Justin Timberlake.

De groep had verschillende grote hits waaronder 'I want you back' en 'Bye bye bye'. Ook het instant noodle-kapsel van Timberlake hebben we te danken aan die succesvolle periode. Maar aan alle mooie liedjes komt een einde. In 2002 werd een langdurige pauze aangekondigd. In 2007 verklaarde Lance Bass dat de groep definitief uit elkaar ging.

Reünie

Toch was dat uiteindelijk niet het echte einde. In augustus 2013 trad *NSYNC na jaren van stilte weer op tijdens de uitreiking van de MTV Video Music Awards.

En vorig jaar in september verraste het vijftal nog met een nieuwe single 'Better place', voor de nieuwe film 'Trolls band together'. De eerste single in 20 jaar. De hoop op een comeback liep hoog op, zeker omdat *NSYNC dezelfde maand aanwezig was op de MTV Video Music Awards, maar meer dan die ene single werd het niet.

Bekijk: de reünie van *NSYNC bij de MTV Video Music Awards in 2023

Videospeler inladen...

Daarom zetten gisteren fans grote ogen op toen Justin Timberlake tijdens zijn concert in Los Angeles zijn vier voormalige bandleden op het podium haalde. Waar fans al jaren op hoopten, is eindelijk gebeurd: *NSYNC heeft voor de eerste keer in 10 jaar samen opgetreden. Op beelden zie en hoor je het publiek tekeergaan. 

Nieuwe single en oude hits

Gisteren prikkelde Timberlake de nieuwsgierigheid van zijn fans al door een stukje van 'Paradise', een nummer op zijn nieuwe album, te delen op zijn sociale media. Een nummer in samenwerking met de rest van *NSYNC. Het album van Timberlake, 'Everything I thought it was', komt trouwens morgen uit. 

Het publiek kon gisteren het nummer voor de eerste keer volledig én live horen. Maar de aanwezigen werden ook getrakteerd op oude hits als 'Bye bye bye', 'Girlfriend' and 'It’s gonna be me'.

Op sociale media worden de beelden massaal gedeeld. Daarop is te zien hoe de vier andere leden van *NSYNC vanachter het gordijn achter Justin Timberlake tevoorschijn komen, waarop het publiek stevig tekeergaat. 

Meest gelezen