PDV

500 KV Mechelen-supporters betrapt op kopen van tickets in thuisvakken van OH Leuven

500 supporters van KV Mechelen hebben een ticket gekocht om tussen de fans van OHL te staan tijdens de wedstrijd van zondag, terwijl de voetbalwet dat verbiedt. Dat bleek na een controle van supporterslijsten. De 500 tickets zijn terugbetaald en zijn nu opnieuw te koop voor OHL-fans.

Zondag belooft spannend te worden aan den Dreef in Heverlee (Leuven). OHL wil uit de degradatiegroep blijven en KV Mechelen kan nog meedoen aan de Champions League play-offs als het bij de eerste 6 geraakt. Een belangrijke wedstrijd, zowel voor Leuven als voor Mechelen.

"Het uitvak was dan ook meteen uitverkocht. Ik vermoed dat daarom zoveel supporters van KV Mechelen een ticket in de vakken van Leuven hebben gekocht. Maar dat viel op. 500 namen kwamen ook voor op de thuislijsten van KV Mechelen", zegt woordvoerder van OHL Maarten Thiebaut. 

"We willen rellen voorkomen, maar de voetbalwet verbiedt ook simpelweg dat er uit-supporters in de thuistribunes zitten. Er zullen er altijd wel door de mazen van het net glippen, maar de 500 tickets zijn terugbetaald en zijn opnieuw beschikbaar. Ze zijn enkel te koop voor eerder gekende ticketkopers van OH Leuven", zegt Thiebaut. "De verkoop gaat wel heel snel."

Meest gelezen