Véronique De Kock “met behoorlijke snelheid” aangereden in Wommelgem: “Maar ’t strafste, ik moest nog blazen”

Véronique De Kock is donderdag betrokken geraakt in een verkeersongeval in Wommelgem. Terwijl de voormalige Miss België aan het wachten was aan het rode licht, reed de bestuurder van een andere wagen in op haar auto. Niemand raakte ernstig gewond.

debn, jtp

Veronique De Kock deelde het nieuws zelf via haar Instagram-pagina. “Eindelijk bekomen van de shock. Stilstaan aan verkeerslichten, en plots vliegt een achterligger met toch een behoorlijke snelheid in je auto. Gelukkig heb ik niets, maar mijn machien heeft pijn aan ’t achterwerk”, schrijft ze bij een foto van haar ingedeukte Porsche Taycan. “Het kwam wel aan. Mijn nek voelt wat stijf, maar de auto achter mij is er veel erger aan toe. De mug is ter plaatse moeten komen. Hopelijk niet te erg”, zegt De Kock nog.

Na het accident moest De Kock ook blazen voor een alcoholcontrole. In eerste instantie was ze verbaasd. “Maar ’t strafste, ik moest nog blazen”, schreef ze bij de post op Instagram. Maar enkele volgers wezen haar er op dat blazen na een accident verplicht is en in de wet staat. “Bij deze heb ik weer iets bijgeleerd”, reageert ze.

© rr

Na haar post op Instagram kreeg De Kock massaal veel steunberichten. “Ik wil jullie daar heel erg voor bedanken. Ik vind het mega lief dat zo veel van jullie daar op reageren”, zegt ze. “Ik ben nog altijd heelhuids. Ik ben wel al naar de kinesist geweest voor mijn nek want die is nog stijf”, klinkt het.

De lokale politie Minos bevestigt dat er omstreeks 14 uur een ongeval gebeurd is op het kruispunt van de Herentalsebaan en de Jozef Reusenslei, op de grens van Wommelgem en Borsbeek. “Het ongeval gebeurde aan het rode verkeerslicht. De eerste bestuurder remde af, maar een tweede voertuig had vermoedelijk niet gezien dat het licht op rood was gesprongen en reed in op de voorligger”, zegt commissaris Sven Verbaenen van politie Minos. “Beide partijen liepen bij het ongeval verwondingen op, maar niemand is er erg aan toe.”

© Instagram Véronique De Kock

© rr

© Instagram Véronique De Kock

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER