KIJK. Clash tussen minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) en MR-Kamerlid: “Ik heb genoeg van pestkoppen”

UPDATEDefensieminister Ludivine Dedonder (PS) en MR-Kamerlid Denis Ducarme gingen donderdagavond zwaar in de clinch tijdens een debat in de Kamer. De socialistische minister beschuldigde de liberaal ervan zijn “gal te spuwen” en “haatdragende” uitspraken te doen.

30 reacties

  • Patricia Vanneste

    1 maand geleden
    Ik ben volledig akkoord met Guido Bervoets.... Minister Dedonder is voor mij de beste Minister van Defensie die we al gehad hebben.....zij laat haar niet doen en heeft zich goed ingewerkt wat betreft onze militairen op alle vakken. Zij is een zeer verstandige vrouw, voor mij mag ze gerust eerste minister worden! Zo voort doen Ludivine!
  • Hubert Vanmechelen

    1 maand geleden
    Als politici, zowel ministers als kamerleden, zich is wat minder gedroegen als kleine kinderen, zou de kamer niet op een cirkus lijken. En of de minister een goede minister is laat die beoordeling over aan een onafhankelijke instelling i.p v. vooringenomen personen.
  • Erik Bervoets

    1 maand geleden
    Het is zo simpel als iets. Als Dedonder al in 2021 wist dat er iets aan de hand was en er niets aan gedaan heeft, heeft ze een zware fout gemaakt. Zwaar genoeg voor ontslag.
  • guido Bervoets

    1 maand geleden
    Ik heb bewondering voor minister Dedonder. Zij laat haar kaas niet eten en laat zich niet intimideren door de mannelijke oppositie die niks anders te doen hebben dan oppositie te voeren.Het is een uitstekende minister van Defensie.
  • Luc Geerts

    1 maand geleden
    Volgens NV-A en VB moet de pas aangestelde minister van Justitie opstappen.En nu blijft het stil voor deze minister?Wat speelt er hier.Misschien moeten ze allemaal wel eens opstappen.We stevenen af op een begrotingstekort met Griekse toestanden.En ze liggen wat te palaveren om kleinigheden.
  1. INTERVIEW. Christophe Deborsu: “Verontwaardiging over geld is makkelijk als je niemand kent die erdoor geraakt wordt. Maar zet je één seconde in onze plaats”
    PREMIUM
    61

    INTERVIEW. Christophe Deborsu: “Veront­waar­di­ging over geld is makkelijk als je niemand kent die erdoor geraakt wordt. Maar zet je één seconde in onze plaats”

    Hoe is het intussen achter de Chinese Muur die de taalgrens stilaan wordt? Als er één man is die het u kan vertellen, dan is het politiek journalist Christophe Deborsu. Hij schrijft vanaf maandag een wekelijkse verkiezingscolumn voor HLN én heeft net een roman uit – over de liefde, maar ook over dit aparte land in twee delen. “We moeten elkaar meer besnuffelen. Mijn neus bedriegt me nooit.”
  2. HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeckhout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”
    55

    HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeck­hout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”

    In het derde ‘Duel’ in de studio van VTM Nieuws namen CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Jeremie Vaneeckhout, co-voorzitter voor Groen, het zondagmiddag tegen elkaar op. Het werd een vijandig duel, waarin zeer scherpe verwijten over en weer werden geslingerd binnen de thema’s zorg, landbouw en migratie. Met name over migratie gingen de twee kopstukken fel tekeer tegen elkaar. “U gedraagt zich als een aanhangwagen van extreemrechts”, zei Vaneeckhout. “Het beste communicatiebureau voor Vlaams Belang zijn de ideeën van de groenen”, stelde Mahdi.