Joel Hoylaerts / Photo News
Volledig scherm
© Joel Hoylaerts / Photo News

Groen licht voor strengere regels rond verkoop van alcohol en tabak: dit gaat er voor jou veranderen

UPDATEDe plenaire Kamer heeft donderdag een wetsontwerp goedgekeurd dat ervoor zorgt dat er in de toekomst strengere regels komen voor de verkoop van tabak en alcohol. Dat gebeurde unaniem, op vijf onthoudingen van Les Engagés na. Maar wat houdt dat plan precies in? Wij maken een overzicht van de belangrijkste regels uit het plan.

22 reacties

  • Miguel Leboucq

    1 maand geleden
    Ik heb mijn eerste glaasje wijn bij mijn bompa gekregen toen ik 7 jaar oud was, ben daar geen alcoholieker van geworden. Alles hangt af van de opvoeding thuis, en voor jongeren is iets dat verboden is nog meer aantrekkelijker. In België wordt alles stilaan verboden, behalve belastingen betalen.
  • Jean Donny

    1 maand geleden
    Onze politiekers en maatschappij begint meer en meer op een regeltjes maatschappij te lijken. Alle realisme verdwijnt samen met onze vrijheid.
  • Jean Smeets

    1 maand geleden
    Was dat verbod van sterke drank onder 18 er niet al? Als de staat dit doet voor mensen hun gezondheid, waarom dan geen strengere regels op bijvoorbeeld fast food, vet- en suikerrijke producten,.... Gezonde dingen goedkoper maken en (alle) ongezonde duurder zodat deze laatste een luxeproduct wordt is misschien een beter idee
  • Marlene De Smedt

    1 maand geleden
    de die hard drinkers en rokers hebben nog voldoende mogelijkheden om aan hun trekken te komen. ze veralgemenen hun situatie naar de hele samenleving. ik heb wat alcohol doet met een mens al vaak gezien in mijn omgeving. als er ook maar 1 jongere uit dat patroon kan gehouden worden is het doel bereikt.
  • Yvan Lissens

    1 maand geleden
    Verbod van alcohol in automaten aan benzinestations zou totaal moeten zijn. Waar ik ga tanken is een station dat speciaal is uitgerust om vooral vrachtwagens te tanken. Ik heb nooit begrepen waarom daar automaten met bier mogen staan.