Themabeeld© Shutterstock

Niemand lijkt veilig voor ‘killerkat’ in Nederlands dorp: “Het was zoals in een film”

De straten van het Nederlandse dorpje Rijsenhout worden onveilig gemaakt door een agressieve kat, zo schrijft NH Nieuws. Het dier sloeg vorige week voor de zoveelste keer toe en kreeg daarom van buurtbewoners de bijnaam ’killerkat’. Zelfs de politie bemoeit zich nu met het verhaal.

Vorige week viel de kat een baasje en zijn hond aan, toen deze aan het wandelen waren in het steegje van de Boeierstraat naar het Zeilhof in Rijsenhout. De hond raakte bij die aanval gewond aan zijn nek. Het baasje kwam er met kleerscheuren vanaf.

Het is niet de eerste keer dat de kat mens en dier aanvalt. De in het dorp beruchte kat heeft al meerdere keren toegeslagen in datzelfde steegje.

Als in een film

Zo zag een eigenaar van een labradoodle hoe haar hond door de ‘killerkat’ werd aangevallen. Toen zij haar hond wilde beschermen, zette de kat zijn nagels in haar spijkerbroek. Toen ze de kat van zich af probeerde te schudden, viel de vrouw op grond. “Het was echt zoals in een film”, vertelt de vrouw aan NH Nieuws.

Ook getuigt de buurtbewoonster dat ze sinds de aanval van de kat niet meer ‘relaxed’ door haar wijk loopt: “Ik ben bang dat het beest ineens weer om de hoek komt.” Volgens de vrouw lijkt het dier op de kat die op verpakkingen van Sheba-kattenvoer staat.

Een andere buurtbewoonster vertelt aan NH Nieuws dat zij in januari getuige was van een aanval van de kat. “Het was echt een killerkat, eerst de hond, dan ook jij”, omschrijft ze de aanval. “Ik noem hem nu de karatekat.” Ze loopt nog regelmatig door het steegje, maar heeft de kat sinds januari niet meer gezien.

Wijkagent

Eerder deze week ging een wijkagent op bezoek bij de eigenaar, nadat een bewoner een oproep had gelanceerd om de kat binnen te houden.

De politie benadrukt na dit huisbezoek dat het gaat om ‘een storm in een glas water’. “Ik kreeg goed zicht van de eigenaar en de kat was rustig”, vertelt de wijkagent. Er worden voorlopig dan ook geen maatregelen genomen. “We houden in de gaten, maar we wachten af”, aldus de politie, die niet bekendmaakt wie de eigenaar van de kat is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer