Voedselbedeling in Gaza op 14 maart.
Foto: Belga

Opnieuw doden en gewonden nadat Israëlisch leger vuur zou hebben geopend tijdens hulpbedeling in Gaza

In Gaza-Stad zijn opnieuw doden en gewonden gevallen. Er werd geschoten op een menigte die aan het wachten was op humanitaire hulp, zo meldt terreurgroep Hamas, die met een beschuldigende vinger wijst naar het Israëlische leger. Het zou intussen gaan om minstens 20 doden en 155 gewonden, een aantal dat nog zou kunnen oplopen.

"De troepen van de Israëlische bezetter hebben een groep burgers onder vuur genomen die wachtte op humanitaire hulp bij een rotonde in Gaza-Stad", aldus het ministerie van Gezondheid van Hamas. Intussen zouden al zeker 20 doden en 155 gewonden zijn geteld. Volgens Hamas kunnen de ziekenhuizen de massa gewonden niet aan.

Het Israëlische leger noemt de berichten "onjuist" en voegt eraan toe het incident wordt onderzocht. Eind februari kwamen ook al 115 mensen om het leven nadat Israëlische leger het vuur opende op een menigte die zich verzameld had rond een hulpkonvooi.

Ondertussen probeert de internationale gemeenschap humanitaire hulp in Gaza te krijgen. Na de airdroppings van de voorbije weken wordt de komende uren ook een schip van een ngo verwacht in Gaza. Dat is vertrokken in Cyprus en heeft 200 ton hulpgoederen aan boord.

Meest gelezen