Beelden tonen hoe vrouw met baby overweg oversteekt, motorrijder doet wat later precies hetzelfde

UPDATE“Waanzin. Hier kan m’n verstand niet bij”, reageert Thomas Baeken van Infrabel op een foto van een vrouw die donderdag om 9.40 uur met haar buggy een gesloten overweg in Wetteren overstak. “Onbegrijpelijk om zo met het leven van je baby te spelen.” Niet veel later tonen beelden hoe een motorrijder precies hetzelfde doet.

170 reacties

  • Gino Denil

    1 maand geleden
    Mentaliteitsverandering komt er toch niet. Mensen begaan dwaasheden en boetes zijn achteraf reacties. Hoeveel keer komt een wagen vast te zitten tussen slagbomen. Als het door panne is maakt het trouwens geen verschil. Plaats die slagbomen 2 meter verder en dat mogelijke probleem is ook opgelost. Hulpdiensten moeten ook hun leven niet riskeren door over een gesloten overweg te rijden. Halve slagbomen waren gewoon goedkoper voor de NMBS.
  • Wesley Kenis

    1 maand geleden
    Als de slagbomen het probleem zijn, waarom gebeurd het dan ook op plaatsen waar GEEN slagbomen staan? En vooral: waarom is het dan pas een fenomeen gewoeden NA 2000? Daar oor hoorde je toch amper van spoorlopers en dergelijke...of was het gewoon omdat er toen geen camera's stonden???
  • karin verwimp

    1 maand geleden
    Pas de slagbomen aan en ze gaan waar ze kunnen gegarandeerd langs opzij of er onderdoor. Met de slagbomen is niks mis. Met de vulling onder de dakpan van de spoorlopers en diegenen die denken van wel, des te meer. Rood licht is stoppen en wachten. Punt. Mensen met verstand weten dat.
  • Ronny de corte

    1 maand geleden
    niks slagbomen aan te passen.... mentaliteitsverandering is dringend nodig in deze maatschappij, voor heel veel aspecten. En streng bestraffen als ze niet willen luisteren of volgen,maar zal alweer niet mogen want beelden zullen niet gebruikt mogen worden door privacy commissie of andere misplaatste regels, en zo blijven we bezig.
  • Johny Sallaerts

    1 maand geleden
    Dat ze een automatische poort zetten aan beide kanten zoals bedrijven die van links naar rechts gaan of langere slagbomen plaatsen of dubbele slagbomen ipv twee vier .