Nestor in de Antwerpse zoo met een andere leeuwin.
Foto: Zoo Antwerpen

Verzorgers ZOO Antwerpen in shock nadat "hun" leeuw Nestor leeuwin Maya heeft doodgebeten in Bellewaerde

De verzorgers van ZOO Antwerpen reageren geschokt nu leeuw Nestor leeuwin Maya heeft doodgebeten in Bellewaerde Park in Ieper. Nestor was uit de zoo naar het park verhuisd om voor nakomelingen te zorgen. "Voor zijn vorige partner was hij heel lief."

2 weken geleden verhuisde leeuw Nestor van de Zoo van Antwerpen naar Bellewaerde park in Ieper. De bedoeling was dat Nestor voor nakomelingen zou zorgen met de Tsjechische leeuwin Maya. Maar het draaide anders uit dan gepland. Donderdagmiddag beet Nestor bij een vechtpartij Maya dood.

Bekijk : Nestor loopt rond alsof er niets aan de hand is

Videospeler inladen...

Voor de verzorgers van ZOO Antwerpen sloeg het nieuws in als een bom. "Dit doet de verzorgers enorm veel verdriet", zegt Ilse Segers, woordvoerder van ZOO Antwerpen. "We reageren allemaal vol ongeloof."

Nestor is geboren in de Antwerpse Zoo en was nooit eerder agressief. "Bij zijn geboorte was hij eerder aan de verlegen kant maar nadien is hij volledig opengebloeid. Voor zijn jongen en vorige partner Tasa was hij altijd heel lief", aldus Segers. "Bij het eten moest je hem wel met rust laten. Dan wilde hij niemand in de buurt."

Ondanks het voorval blijft Nestor voorlopig wel gewoon in Bellewaerde park. 

Meest gelezen