De Russische president Vladimir Poetin werd omstuwd door aanhangers toen hij dinsdag een bezoek aan Stavropol bracht.
Volledig scherm
PREMIUM
De Russische president Vladimir Poetin werd omstuwd door aanhangers toen hij dinsdag een bezoek aan Stavropol bracht. © AP

Poetin wint, dat staat vast. Maar wat daarna? “Hij zal wachten tot november”

In Rusland gaan vandaag de stemlokalen open. 114 miljoen mensen krijgen drie dagen de tijd om hun president te kiezen voor de komende zes jaar. Het staat nu al vast dat de voorziene tweede ronde op 7 april overbodig zal zijn en dat huidig staatshoofd Poetin wint. Maar toch is het Kremlin nerveus. Waarom heeft het anders meer dan één miljard euro aan de overwinning gespendeerd? Wat kan er ondanks al dat geld nog misgaan? En wat valt er nadien te verwachten? Eén voorspelling geven we al weg: geen vrede in Oekraïne wellicht.

10 reacties

  • Guido Wackenier

    1 maand geleden
    Jammer dat de media dit in het nieuws brengt, de uitslag was al geweten voor de verkiezing en echte tegenkandidaten mochten niet meedoen.
  • dave hosten

    1 maand geleden
    Welke verkiezingen? Tussen hem en zijn zelf aangestelde pseudo kandidaten...
  • Snellen Eddy

    1 maand geleden
    het probleem in Europa is de jaloezie hier , iedereen veracht iedereen. Daar heb je dat niet spreek van ondervinding . Ik ben gelukkig.
  • Polutnik Ronald

    1 maand geleden
    De Russische bevolking is volledig tegen Poetin , en dat weet poetin ook wel . Hij heeft de bevolking volledig in zijn macht , en daarom doen ze alsook van poetin houden . En ook durven ze niets te zeggen of te roepen of te schrijven met de schrik om vervolgd te worden of opgepakt voor in de gevangenis waar je misschien nóóit meer uit komt of gewoon verdwijnt .
  • Claude Vercammen

    1 maand geleden
    Ik vraag me af waarom de nieuwsmedia zoveel aandacht besteden aan de verkiezingen in Rusland. Het is toch op voorhand geweten dat Poetin aan de macht blijft tot hij er bij doodvalt of afgezet wordt, maar dat laatste zie ik niet gauw gebeuren.