Iedereen die iets gaat drinken op café, kan het woord gebruiken
Foto: Rene Geurts

Horeca Hasselt lanceert nieuw woord 'drancontact': een ander woord voor 'iets gaan drinken' 

Met de steun van Horeca Vlaanderen komen cafébazen uit Limburg met een nieuw woord: 'drancontact'. Met dat woord wil Horeca Hasselt het samenkomen in een café stimuleren. "We hopen dat het woord in 2025 uitgeroepen zal worden tot 'Woord van het Jaar', dat is onze stoute missie", zegt Rene Geurts, café-uitbater en lid van Team Drancontact.

"We gaan iets drinken", dat is hoe we het momenteel zeggen als we op café willen gaan. Maar Horeca Hasselt heeft daar nu een nieuw woord voor: 'drancontact'. De cafébazen uit Limburg lanceren het woord in samenwerking met Horeca Vlaanderen.

Een 'drancontactje' doen betekent niet dat je enkel bier drinkt, iedereen die iets gaat drinken in een café, kan het woord gebruiken. Op die manier wil Horeca Hasselt het samenkomen in een café stimuleren.

"Het gaat van een koffie tot een pintje, van een watertje tot een cocktail. Iedereen die op café gaat en in contact komt met anderen, doet aan een 'drancontact'", vertelt Rene Geurts, café-uitbater en lid van Team Drankcontact.

Beluister: Rene Geurts van Team Drancontact bij Radio2 over de lancering van hun nieuwe woord

Grote ambitie

Horeca Hasselt hoopt dat het woord officieel zal worden opgenomen in het woordenboek 'Dikke Van Dale'. Maar stiekem hebben ze nog een grotere ambitie, bekent Geurts. "Onze stoute missie is dat we hopen dat het woord in 2025 uitgeroepen zal worden tot 'Woord van het Jaar'."

"Drancontact moet een begrip worden dat mensen onderling gebruiken", gaat Geurts verder. "We wilden graag een woord geven aan 'met elkaar op café gaan'. Zoals dat mensen nu weten wat een bob-campagne is, willen wij dat ze in de toekomst ook weten wat een 'drancontact' is."

Meest gelezen