© Getty Images

Dertiger met bolletjes heroïne in onderbroek steelt twee portefeuilles

Bilzen/Hasselt -

Een 35-jarige man uit Hasselt riskeert een jaar cel omdat hij twee vrouwen beroofde. Hij ging aan de haal met hun portefeuilles en haalde sommen geld af met de gestolen bankkaarten.

De dertiger werd op 30 juni 2023 in Bilzen onderworpen aan een verkeerscontrole omdat zijn voertuig niet geldig gekeurd was. Tijdens de fouille van de man vonden de agenten twee bolletjes heroïne in zijn onderbroek.

Op 28 november dook hij een tweede keer op, toen hij de portefeuille van een vrouw wegnam en voor 81 euro aan aankopen deed. Op 2 december sloeg de man opnieuw toe. Hij verbrijzelde de ruit van een geparkeerde wagen op de Sint-Truidersteenweg en ging aan de haal met de handtas van een tweede slachtoffer. Met haar bankkaart gaf hij 121 euro uit. De vrouw vraagt ook een morele schadevergoeding van 500 euro.

Tot slot werd de man op 5 december weer onderworpen aan een verkeerscontrole. Op de achterbank lag de gestolen handtas van de vrouw met daarin haar identiteitskaart.

1 jaar cel

Omdat de man geen officieel adres meer heeft in België en ondertussen het bevel heeft gekregen om het land te verlaten omdat zijn verblijfsvergunning is verlopen, eist de Tongerse aanklager een opsluiting van een jaar en een geldboete van 800 euro voor de twee diefstallen. Voor het bezit van de heroïne wordt een bijkomende straf van zes maanden en een minimumgeldboete van 8.000 euro geëist. Zijn raadsman vraagt een milde toepassing van de strafwet.

Vonnis volgt op 12 april. ( )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer