© BELGA

KRC Genk-coach Wouter Vrancken voor D-day: “Als we het niet halen, is ons seizoen mislukt”

Het moment van de waarheid is aangebroken voor KRC Genk. Zondag moét op het veld van Westerlo een ticket voor de Champions’ Play-offs afgedwongen worden. “Als we het niet halen, is ons seizoen mislukt”, spreekt coach Wouter Vrancken klare taal.

Tom Mas

De opdracht is duidelijk voor KRC Genk: als blauw-wit zondag in ’t Kuipje wint van Westerlo, is deelname aan de Champions’ Play-offs een zekerheid. Makkelijker gezegd dan gedaan, weet ook Vrancken. “Een verplaatsing naar Westerlo is altijd moeilijk, dat hebben we in het verleden al vaak genoeg gezien”, klinkt het. “Zij hebben een ploeg die net als ons wil voetballen. Maar wij weten wat we moeten doen: zorgen dat we winnen.”

Zonder overwinning wordt het bang afwachten wat concurrenten KV Mechelen, AA Gent en Cercle Brugge er vanaf brengen tegen respectievelijk OH Leuven, Charleroi en RWDM. “Maar daar moeten we niet naar kijken”, zegt Vrancken. “We moeten gewoon zelf onze wedstrijd winnen, dat zal al moeilijk genoeg zijn. Of ons seizoen mislukt is als we het niet halen? Ja. Als je voor het seizoen een realistische ambitie hebt en die niet haalt, dan is je seizoen mislukt.”

Zonder Sor

Genk moet het tegen Westerlo stellen zonder Yira Sor. De pijlsnelle Nigeriaan liep tegen Standard een blessure aan de lies op en geraakt niet op tijd fit. Ook Luca Oyen is er niet bij, hij werd eerder deze week met succes geopereerd aan de knie. De spoeling voorin wordt zo wel heel erg dun. “Andere jongens zullen moeten opstaan, dat hebben ze tegen Standard ook gedaan toen Luca en Yira uitvielen”, besluit Vrancken, die allicht wel kan rekenen op aanvoerder Bryan Heynen. Hij trainde vrijdag individueel nadat hij donderdag een deel van de training uit voorzorg oversloeg met last aan de buikspieren.

Aangeboden door onze partners