VIDEO. Kevin De Bruyne mist bekermatch, Pep Guardiola is bondscoach Domenico Tedesco dankbaar: “Hij voelde zich niet goed”

Manchester City-coach Pep Guardiola bevestigde vrijdag dat Kevin De Bruyne zaterdag niet in actie zal komen in de kwartfinale van de FA Cup tegen Newcastle United. De Bruyne heeft last van een kleine blessure aan de lies en zat donderdag ook niet in de selectie van bondscoach Domenico Tedesco voor de oefeninterlands tegen Ierland (23 maart) en Engeland (26 maart).

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

“Hij is niet klaar voor morgen”, zei Guardiola vrijdag op zijn persbabbel. “Hij speelde vorige week op Anfield al met last. Het gaat intussen beter met hem, maar hij is niet klaar voor morgen. We spraken met de Belgische bondscoach, Domenico Tedesco, en hij besloot hem rust te geven. Daar ben ik hem dankbaar voor. Kevin voelde zich niet goed en nu kan hij recupereren voor de rest van het seizoen. Op Anfield speelde hij nog goed, maar een dag later voelde hij zich echt niet goed. Het is dan beter je even goed te verzorgen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De 32-jarige De Bruyne maakte begin januari zijn comeback nadat een scheur in de hamstring hem een hele eerste seizoenshelft aan de kant hield. Sinds zijn terugkeer speelde hij twaalf wedstrijden.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer