“We moeten allemaal in de spiegel kijken na de nederlaag tegen Club Luik”, zet Alessio Staelens zijn ploegmaats op scherp.© Belga

Plus ArtikelVoetbal Challenger Pro League: KMSK Deinze - Francs Borains (Zaterdag om 18.15 uur, live op DAZN)

Veel druk op de ketel bij KMSK Deinze: “We moeten winnen als we rechtstreeks willen promoveren”

DEINZE -

KMSK Deinze heeft een baalweek achter de rug. De 1-0-nederlaag bij promovendus Club Luik bleef lang nazinderen. De Tigers verloren hun leidersplaats aan Beerschot en voelen de hete adem van Lommel SK en Zulte Waregem in de nek. Alessio Staelens beaamt dat er voor de thuismatch van zaterdag tegen promovendus Francs Borains veel druk op de ploeg zit.

Johan Polet

“Ik praat niet graag over moeten, maar we hebben tegen Francs Borains geen alternatief”, valt Staelens met de deur in huis. “We moeten winnen als we rechtstreeks willen promoveren, daarin moeten we eerlijk zijn met onszelf. We hebben een goede thuisreputatie waardoor we met minder dan drie punten niet tevreden kunnen zijn. We wonnen op Francs Borains met 0-1 na een eigenaardige wedstrijd. We hadden aan de rust altijd met 0-3 of 0-4 moeten leiden, maar verzuimden onze kansen af te maken. We hadden het veel moeilijker in de tweede helft, maar wonnen via een laat doelpunt van Teo Quintero.”

Staelens weet dat het veel beter zal moeten dan vorige zondag op Rocourt. “We incasseerden een discutabel doelpunt en werden een strafschop onthouden, maar konden niets op de overwinning van Club Luik afdingen. Op uitzondering van onze doelman Nacho Miras haalde niemand zijn normale niveau. We raakten in de eerste 25 minuten geen bal en werden in alle linies overpowerd. We creëerden pas enkele kansen toen Club Luik door een rode kaart tot tien werd herleid. We moeten allemaal in de spiegel kijken. We misten de enthousiaste dynamiek die Club Luik wel had. We konden niet tevreden zijn met de manier waarop we hebben gevoetbald.”

Alessio Staelens hoopt de poort naar de Jupiler Pro League open te beuken.© Marc Van Hecke

Staelens hoopt nog de stap naar de Jupiler Pro League te zetten, waarin hij als jonge snaak met Cercle Brugge actief was. “Het zal enkel met Deinze zijn als ik ooit opnieuw de stap naar eerste klasse zal zetten. Ik behaalde titels met Deinze en FC Knokke op een lager niveau, maar dit seizoen met Deinze promoveren zou van een ander niveau zijn. We hoeven niet naar de resultaten van onze concurrenten te kijken. Er is vrijdag de topper tussen Zulte Waregem en Beerschot, maar het belangrijkste is dat we zelf winnen”, besluit Staelens.

Niet panikeren

De heenmatch in de Borinage was voor coach Hans Somers zijn debuut bij Deinze. Voor dit weekend recupereert hij linksachter Christophe Janssens, die een schorsing achter de rug heeft. Souleymane Anne is na een blessure opnieuw inzetbaar, maar Denis Prychynenko is twijfelachtig. “We moeten opnieuw veel gedisciplineerder spelen”, waarschuwt Somers. “De nederlaag tegen Club Luik had vooral met concentratieverlies te maken. We lieten ons vooral in de eerste twintig minuten overbluffen. Dit moet een wake-upcall zijn. Ik dacht dat mijn ploeg al verder stond, maar moet hierover mijn mening dus herzien. Onze ondermaatse prestatie had niets met de druk van onze leidersplaats te maken. We hoeven niet te panikeren, maar moeten vooral terugkeren naar de basisbeginselen van onze goede prestaties. We mogen Francs Borains niet onderschatten. Het is een wisselvallige ploeg die vooral op de omschakeling speculeert. De ene week wonnen ze van Zulte Waregem, de andere gingen ze de boot in bij Lierse Kempenzonen. We zijn op onze hoede.”

Coach Hans Somers.© Marc Van Hecke

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer