thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Wat een ontlading! Leider Beerschot wint topper tegen Zulte Waregem met kleinste verschil en doet uitstekende zaak in titelstrijd

Beerschot heeft vrijdagavond een serieus statement gemaakt in de promotiestrijd. Zulte Waregem ging op eigen veld voor de bijl en net als vorige week speelde Wright-Phillips met zijn doelpunt een cruciale rol in de zege: 0-1.

Yannick Lambrecht

‘Jongens, Zinho Gano is terug, dus pompen maar met die voorzetten’. Geen idee of coach Euvrard het letterlijk zo heeft gezegd in de kleedkamer, maar daar leek het wel heel erg op bij Zulte Waregem. Constant verliepen hun aanvallen via de flanken om dan de dubbele meter in het zestienmetergebied te proberen vinden. Heel de avond lang.

Intussen had Beerschot – mét de volledig herstelde Sanusi weer in de basis – tijdens de eerste helft ook al twee keer op het doelkader gemikt… maar wel aan beide kanten van het veld. Matthys bezorgde de bezoekers bijna een hartverzakking toen hij, bij een verdedigende actie, de zoveelste voorzet van Ciranni op zijn eigen deklat kopte. Aan de juiste kant was het Nzita die zijn linkerflank afsnelde en vervolgens de paal trof. Close but no cigar.

Dat er zo lang geen doelpunt viel, was ook dankzij de doelmannen die in vorm verkeerden. Zo dook Matijas vliegensvlug in de voeten van Brüls toen die plots alleen in de box stond. De Wolf moest zich tonen op prima pogingen van Reyners en Weymans. Neen, de bal mocht er nog niet in.

Dubbele salto

Maar bij de eerste aanval van de tweede helft was het dan toch eindelijk prijs voor de Mannekes. Diepsteekbal van Nzita naar Wright-Phillips, die legde de benen van Tanghe in een knoop met zijn dribbel en vervolgens legde hij ook nog koeltjes de 0-1 binnen. Fantastisch doelpunt. Inclusief de viering, want Wright-Phillips had zelfs nog de energie om er een dubbele salto bovenop te gooien.

Het scheelde wel weinig of het had een feestje van korte duur geweest. Gavriel verstuurde de elvendertigste voorzet voorbij een verschalkte keeper, maar uitgerekend Gano kopte onbegrijpelijk over. Nu ja, pas zijn eerste basisplaats sinds november door “een misverstand tussen hem en de club”, het zal wel een rol gespeeld hebben. Normaal zit die bal er losjes in.

Essevee voelde de druk met de minuut stijgen en gooide alsmaar meer krachten in de aanval, maar zonder echt veel concrete kansen te creëren. Het publiek schreeuwde alles bij elkaar toen invaller Machado (terecht) geen penalty kreeg of toen Konstantopoulos later geel en geen rood kreeg. De nervositeit in de Elindus Arena steeg naar een hoogtepunt.

Eentje is genoeg

Voor Beerschot was het genoeg om de voorsprong na dat ene goaltje vast te houden. Af en toe nog eens tegenprikken op de counter, dat wel. Weymans en Keita bijvoorbeeld deden zo nog een gooi naar een dubbele voorsprong, maar het was niet meer nodig. 0-1, missie geslaagd.

Dit is zonder meer een gouden driepunter voor Beerschot. Nog voor het ingaan van het weekend is de leidersplaats verzekerd en ligt de druk alweer op de achtervolgers. Deinze en Lommel tellen respectievelijk vier en vijf punten minder. Grote favoriet Zulte Waregem lijkt dan weer zo goed als uitgeteld in de strijd om rechtstreekse promotie. Maar één ding is zeker: op amper vier speeldagen van het einde is het nog altijd waanzinnig spannend in de Challenger Pro League.

Dries Jacobs

90+5 Beerschot zegeviert in kraker

Zulte Waregem heeft de bezoekers in de extra tijd niet meer écht kunnen bedreigen, waardoor Beerschot met de 3 punten terugreist naar het Kiel. Stevige opsteker voor de troepen van Kuyt die virtueel 4 punten loskomen aan de top van het klassement.

'91 VERVANGING Beerschot

IN: Ibrahim Alhassan
OUT: D'Margio Wright-Phillips

'90 Vijf minuten extra

We krijgen 5 minuten extra in het Regenboogstadion. Genoeg tijd voor de thuisploeg om Beerschot nog in de verlegenheid te brengen? Het bokst alvast een slotoffensief in elkaar.

'88 Rommens kan toch dreigen

Een vrije trap op een gevaarlijke plek voor Essevee die Rommens voor zijn rekening neemt. Hij krult de bal over de muur in de handen van Matijaš.

85' Wat brengt het slot?

Een tweede doelpunt voor Beerschot of een aansluitingstreffer voor Zulte, wat kunnen we nog verwachten in de laatste 5 minuten?

'82 Keita kan de wedstrijd niet doodleggen

Reyners kan Keita lanceren die vanuit een scherpe hoek nog een kans kan afdwingen, maar hij besluit op de doelman van Essevee. Hier konden de Mannekes de thuisploeg definitief uittellen.

77' VERVANGINGEN Zulte Waregem

IN: Nicolas Rommens
OUT: Tochukwu Nadi
&
IN: Dylan Demunck
OUT: Stavros Gavriel

'73 Nieuwe aanvalsgolf van de bezoekers

De thuisploeg kan niet dreigen en moet dus terugplooien. De altijd bedrijvige Nzita zet zich weer door op links en waagt een poging, De Wolf moet goede tussenkomen. Ook Sanusi kan nog trappen maar zijn schot wordt geweerd.

'71 Zulte kan niet dreigen

Beerschot mag in de tweede helft gewoon blijven voetballen, de reactie van de thuisploeg blijft uit. Kunnen de Mannekes het laken helemaal naar hen toe trekken?

OUT: Thibaud Verlinden

60' Nzita geblesseerd op de grond

Na een stevig duel blijft de assistgever van dienst even op de grond liggen. Een moment voor de jongens van Zulte om de koppen bij elkaar te steken maar wat kunnen ze nog tegen een goed georganiseerd Beerschot?

55' Gano met de onbegrijpelijke misser

Wat een kans voor Zulte! Gano kan vrij koppen in de kleine rechthoek, maar besluit onverklaarbaar over het doel van de Beren. Hier mocht de bonkige spits toch beter mee doen.

'53 Reactie van Zulte?

Een donderslag bij heldere hemel voor de thuisploeg die nu moet proberen te reageren. Zonder aanvalsleider Vossen, die geblesseerd verstek moest geven voor deze topper, moet het vanavond uit een ander vaatje tappen. En wat tovert Esssevee-coach Euvrard nog uit zijn witte hoed?

'49 GOAL BEERSCHOT: Wright-Phillips (0-1)

Daar is de goal voor Beerschot. Na een fantastische dieptebal van Nzita lanceert hij de pijlsnelle Engelsman. Die draait zich mooi vrij van zijn dichtste belager en scoort voor de tweede wedstrijd op rij. Beerschot op voorsprong!

'46 We beginnen er terug aan!

Beide ploegen betreden terug de grasmat. Wat krijgen we in de tweede helft?

'45+2 Rusten geblazen

Na een aangename eerste helft trekken we met een brilscore de kleedkamer in. Zulte Waregem opende sterk maar naarmate de wedstrijd vorderde, namen de bezoekers toch dominant over. Weymans en Nzita vergaten hun ploeg op voorsprong te zetten maar dit smaakt toch naar meer voor de troepen van Kuyt.

'44 Nzita op de paal

Een mooie steekpass stuurt Nzita de diepte in. Die schudt zijn verdediger af en kan afdrukken maar besluit op het doelhout. Hier hadden de Ratten vlak voor rust toch een goede optie op de 0-1.

37' Uit het niets!

Reyners kan na een vlotte combinatie goed terugleggen op een inlopende Weymans. De kwieke rechtsmidden van Beerschot poeiert de bal richting doel en wéér is daar De Wolf. Hij duwt sterk met al zijn krachten de bal in hoekschop.