Defensieminister Ludivine Dedonder (PS) en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.
Volledig scherm
Defensieminister Ludivine Dedonder (PS) en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. © Kamer / Photo News

"Is een minister die weigert te antwoorden in de Kamer nog steeds een minister?”: MR-voorzitter Bouchez kritisch voor Dedonder (PS)

UPDATEDe heftige clash tussen defensieminister Ludivine Dedonder (PS) en Kamerleden Theo Francken (N-VA) en Denis Ducarme (MR) gisteravond in het parlement blijft de gemoederen beroeren. Francken en Ducarme halen vandaag stevig uit naar de minister op sociale media. En MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez lijkt zelfs aan te sturen op haar ontslag.

60 reacties

  • Dirk Sonck

    1 maand geleden
    De zwakste figuren van PS zijn Ludivine Dedonder en als koploopster Éliane Tillieux. Hopelijk horen en zien we deze dames na de volgende verkiezingen niet meer.
  • Ronny Ooijen

    1 maand geleden
    Dat men in de Vlaamse Regering enkel in het Nederlands vragen stelt of beantwoord is niet meer dan normaal. België heeft 3 landstalen. Bijgevolg is het niet meer dan normaal dat men binnen de Federale Regering de vrije keuze heeft om Nederlands, Frans of Duits te spreken.
  • vanaeken jokke

    1 maand geleden
    Sinds 3 jaar is die mistoestand geweten Georges Hoeterickx nu pas word er gehandeld. Dedonder hoopte het in de doofpot te krijgen goed werk van HLN.
  • Georges Hoeterickx

    1 maand geleden
    Alles respect voor de Minister , denk niet dat zij te leren heeft van Theo die van dag 1 op haar kap zit De mistoestanden in het leger zoals die nu in het nieuws komen zijn er reeds langer , ook toen een NVA er minister van defensie was, toen hebben we de Theo niet gehoord ! We leven in een drietalig land kunnen niet eisen dat iedereen en altijd in de andere landstaal antwoord, NVA ers hebben hier weinig verwijten te maken. Mijn steun heb je mev. Dedonder , je bent geen populist zoals …
  • Eddy Cuvelier

    1 maand geleden
    Federaal en weigeren in het Vlaams te antwoorden