Themabeeld.© rr

Twee agenten gewond na achtervolging van Belgische automobilist vanaf Landgraaf door Duitsland

Twee agenten zijn vrijdagavond gewond geraakt bij een achtervolging van een 31-jarige Belg die startte in Landgraaf en na een klein half uur via Duitsland eindigde in het Nederlandse dorp Maria Hoop. De man is daar opgepakt in een weiland.

gn
Bron: De Limburger

De man trok rond rond vijf uur de aandacht met zijn opvallende rijgedrag. Op de N300 ter hoogte van Snow World in Landgraaf besloten Nederlandse agenten de Belg een volgteken te geven.

Ramde personenauto’s

De verdachte negeerde het volgteken, waarna hij op de vlucht sloeg en de afslag richting Schinveld nam. Hij ramde daarbij een voertuig van de Koninklijke Marechaussee. Bij zijn vluchtpoging door Duitsland in de richting van Selfkant ramde hij ook twee personenauto’s.

De Belg kwam in Koningsbosch weer op Nederlands grondgebied. Hij verloor de macht over het stuur in Echterbosch en schoot een weiland in. Daar nam de man de benen, maar agenten wisten hem in een weiland in het dorpje Maria Hoop op te pakken rond kwart voor zes. De verdachte was niet in het bezit van een rijbewijs, maar had wel verdovende middelen op zak.

Poging tot doodslag

De politie bevestigt dat de man zich meerdere strafbare feiten op de hals heeft gehaald en er wordt de verdachte poging tot doodslag, zware mishandeling en wederspannigheid (met geweld verzetten) ten laste gelegd. De man zit vast en zijn auto is in beslag genomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer