Paul Magnette en Bart De Wever.
Volledig scherm
Paul Magnette en Bart De Wever. © Photo News

Magnette waarschuwt: "Als N-VA een akkoord sluit met Vlaams Belang dan zal het geen deel uitmaken van een federale regering”

Als N-VA een Vlaamse regering vormt met Vlaams Belang dan zal N-VA geen deel uitmaken van een volgende federale regering. Dat heeft PS-voorzitter Paul Magnette gezegd in ‘De Afspraak op vrijdag’ op VRT CANVAS. Magnette sluit een regering met de partij van Bart De Wever niet uit, maar zijn voorkeur gaat uit naar een verderzetting van de huidige Vivaldi-coalitie.

191 reacties

  • Jan De hornois

    1 maand geleden
    Enkel een regering met VB. Alle andere ondemocratische samenwerkingen hebben reeds bewezen dat het fataal is voor ons landje. N-VA beloofde ook verandering. weinig van gemerkt. We moeten met de botte bijl door alle oneerlijke sociale regeltjes. Zoals levenslang stempelen. Is onacceptabel, en zo zijn ze nog vele zaken die MOETEN veranderen, omdat ze onbetaalbaar worden. Een echte belastingverlaging is ook nodig. Als men hetzelfde blijft doen, dan zullen we over 5 jaar echte drama's zien.
  • Ludo Boodts

    1 maand geleden
    Kunnen de Vlamingen misschien eisen om het land te besturen zonder de PS.
  • Wesley Kenis

    1 maand geleden
    Een WAALS politicus die zich moeite met VLAAMSE regeringsvorming....mogen we dan ook het omgekeerde doen of is dat niet "politiek correct"
  • Yvan Lissens

    1 maand geleden
    Daniel Goovaerts: 30% die voor dezelfde partij stemt en 70% procent verdeeld over de rest van de partijen? Ik vrees dat men toch eens naar die 30% gaat moeten luisteren want elk verkiezingsjaar groeit hun aantal. Die mensen gewoon negeren is het slechtste wat men kan doen, maar dat zal Magnette een worst wezen, zolang hij maar kan dwars liggen.
  • Martine Esprit

    1 maand geleden
    De walen bij Frankrijk en wij bij Nederland, opgelost dat gedoe hier ! In Zwitserland zijn er ook veel talen maar 1 regering.