Petra De Sutter
Volledig scherm
PREMIUM
Petra De Sutter © ID/ Dieter Telemans

INTERVIEW. Petra De Sutter (Groen) pikt de kritiek op haar partij niet: “Dit was de groenste regering ooit, maar er zat continu een lobbypar­tij mee aan tafel”

Groen-vicepremier Petra De Sutter (60) is meestal zen. Maar nu de verkiezingen naderen, is ze klaar om te vechten tegen al wie haar, de groenen of hun palmares in de federale regering onderuit probeert te halen. En dat hebben ook wij ondervonden. Dus zet u schrap voor haar gedacht over Georges-Louis Bouchez en de trofeeën waar Van Peteghem en de socialisten mee pronken. “Ik ben scherp, maar u daagt mij uit, hé!”

72 reacties

  • Nicole Vogelaere

    1 maand geleden
    We stevenen af op verdubbeling stikstofproblemen. Als we er niks aan doen schuiven we het weer op. We gaan daar in de toekomst dubbel en dik extra voor moeten betalen. Het is idd nu of nooit!
  • Gino Denil

    1 maand geleden
    De staatsschuld is niet x2 gegaan, Frank Louman. Daar is 5% bij gekomen. En de gewestregeringen hebben erg hun best gedaan om daar ook hun bijdrage voor te creëren.
  • Pol Segers

    1 maand geleden
    Zolang we verplichtingen hebben zullen we groener moeten betalen. Maar maanrakketen en oorlogen zal België niet sparen om een groener aarde te krijgen. Voor wat betalen we ons dan arm ? Steun centjes ?
  • Ronny Quintens

    1 maand geleden
    Zorg voor werk en betaalbare milieuvriendelijke oplossingen . Loof niet eerst premies uit die je nog niet hebt .Als wij geen geld hebben gaan we ze ook niet uitgeven of lenen . Elke politieker dient zijn financiën fatsoenlijk te beheren . En met een plan van terugbetaling komen binnen hun ambtstermijn.Anders is het geen goed plan . Waardemeters om te controleren en een minister van financiën die betere controles doet en een halt toeroept bij overschrijding .
  • Frank Louman

    1 maand geleden
    Maar de staatsschuld is wel maal 2 gegaan door geld uit te delen. Dat kan je niet alleen op corona steken.