Het paneel beschermde belangrijke mechanische onderdelen van het vliegtuig.
Foto: X / Rogue Valley Times

Opnieuw incident met toestel van Boeing: paneel verloren tijdens vlucht

In de Amerikaanse staat Oregon is een Boeing 737-800 na een vlucht geland met een missend paneel aan de onderzijde van het toestel. Het vliegtuig was veilig geland, pas nadien werd het probleem ontdekt. Het is niet duidelijk wat er precies gebeurd is. Dit jaar waren er al verschillende incidenten met toestellen van vliegtuigbouwer Boeing.

Vlucht 433 van United Airlines was opgestegen in San Francisco, Californië, en arriveerde twee uur later op Rogue Valley International-Medford Airport in Medford, Oregon. Het had 138 passagiers en 6 bemanningsleden aan boord. De landing verliep zonder problemen. Nadien stelden medewerkers echter vast dat een paneel aan de onderkant van het vliegtuig ontbrak.

De krant Rogue Valley Times deelde op sociale media beelden van het gat in het vliegtuig. Het ontbrekende paneel zou belangrijke mechanische onderdelen van het toestel beschermen.

Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd en hoe en wanneer het paneel verdwenen is. De bemanning aan boord van het toestel en medewerkers van de luchthaven hebben niets bijzonders opgemerkt.

Luchtvaartmaatschappij United Airlines bevestigt het incident. "We doen grondig onderzoek naar het toestel en voeren alle nodige reparaties uit voordat het weer in gebruik wordt genomen", laat een woordvoerder weten. Ook de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft een onderzoek aangekondigd. Boeing zelf geeft geen commentaar.

Niet het eerste incident bij Boeing

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing wordt de laatste tijd geplaagd door incidenten. Zo verloor een 737 Max 9-toestel begin dit jaar tijdens een vlucht een deurpaneel. Uit voorzorg werden alle toestellen van dat type tijdelijk aan de grond gehouden.

Eerder deze maand viel kort na vertrek vanaf San Francisco een wiel van het landingsgestel van een Boeing 777-200 van United. Ook was er een probleem met het staartroer van een 737 MAX.

Meest gelezen