ID/ James Arthur
Volledig scherm
© ID/ James Arthur

Zelfstandige supermarkten stappen naar Grondwettelijk Hof tegen verbod op tabaksverkoop

Buurtsuper.be, de koepelorganisatie van zelfstandige supermarkten in ons land, dreigt naar het Grondwettelijk Hof te stappen tegen het tabaksplan van minister Frank Vandenbroucke (Vooruit). Dat werd afgelopen week goedgekeurd in de Kamer en voorziet een verkoopverbod op tabak vanaf april 2025.

17 reacties

  • Diogo Silva

    1 maand geleden
    Mag alcohol dus alleen in drankwinkels verkocht worden? Alcohol is een stuk gevaarlijker dan een sigaret. Moet je ook 18 zijn om alcohol te kopen? Ah wacht. Alcohol is te kostbaar voor aandeelhouders en zelfs voor de overheid.
  • Gunther Mampaey

    1 maand geleden
    Zou de overheid niet beter wat werken aan hun efficiency in plaats van nog meer regeltjes op te leggen? Die ze wellicht niet kan controleren?
  • Alex Jonckers

    1 maand geleden
    Hoe kan je de medemens nu gaan oppdringen wat mag en wat niet mag, pure discriminatie.
  • Geert Landsman

    1 maand geleden
    In Nederland hebben ze dit ook, werkt totaal niet, ze openen gewoon 2 huizen verder een tabak-speciaalzaak. Ik ben zelf al lang geleden gestopt met roken, maar ik vind dat als mensen willen roken dat ze dat zelf moeten bepalen. De overheid moet stoppen met alles te beslissen voor mensen. Een roker leeft minder lang, dus kost minder aan pensioen, er zijn dus ook voordelen aan. Bovendien betaald een roker accijns en draag dus meer af aan de staatskas. Ergo, laat ze gerust!
  • Bruno Vermaeren

    1 maand geleden
    simpel enkel een rookwarenwinkel mag nog sigaretten verkopen. punt, probleem opgelost, geef elke winkel 1 maand om de liggende voorraad te verkopen.