UPDATE. Zo gingen de gemaskerde ramkrakers te werk bij overval op juwelier in Eisden

Maasmechelen -

Twee mannen haalden zaterdagochtend in amper één minuut een goud- en juwelenwinkel leeg in Eisden. De daders waren gemaskerd en konden het ijzeren rolluik vanop afstand openen. Videobeelden tonen hoe driest de inbrekers te werk gingen.

De bewakingscamera’s en het alarm registreerden om precies 5 na 6 in de ochtend de ramkraak. Op dat moment arriveerden twee gemaskerden met een Volkswagen Golf. “Hun Duits kenteken zou vervalst zijn”, zegt de eigenares van goud- en juwelenwinkel Esgold, Hatice Gungor. “Ze konden met een afstandsbediening het ijzeren rolluik openen. Vervolgens reden ze in op de zaak waarna ze binnengeraakten. Dat ging allemaal heel snel. Op amper één minuut tijd roofden ze bijna alles mee. De buit bestaat uit juwelen, horloges en goud. Enkel de spullen op de toonbank hebben ze achtergelaten.”

De lokale politie Lanaken-Maasmechelen kwam ter plaatse voor de eerste vaststellingen. Er werd een perimeter ingesteld voor een sporenonderzoek en de camerabeelden zullen nog geanalyseerd worden. Het onderzoek wordt nu voortgezet. De Duitse wagen werd intussen gelokaliseerd in Genk.

Het is niet de eerste keer dat bij Esgold wordt ingebroken. “De winkel is in het verleden al geviseerd en waar ik woon hebben inbrekers ook al driemaal toegeslagen”, besluit de aangeslagen juwelierster.  (jth/ppn)

© JTH

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer