© ATV

23-jarige Mechelaar overleden nadat hij in ijskoude water van Vaart in Hofstade valt

Hofstade -

In Hofstade is vrijdagavond een 23-jarige fietser overleden nadat hij aan de Vaartdijk in het ijskoude water van het kanaal Leuven-Dijle is beland. De man, die in Mechelen woont, werd uit het water gehaald en werd nog gereanimeerd maar overleed uiteindelijk.

De politiezone KASTZE (Kampenhout-Steenokkerzeel-Zemst) kreeg om iets voor 22.30 uur vrijdagavond een melding binnen van een getuige over het ongeval. Een andere fietser, die niet in het gezelschap van het slachtoffer was, merkte in de buurt van de Hofstadebrug op hoe een persoon in het ijskoude water van het Kanaal was beland.

“Een getuige had gezien hoe de fietser in het kanaal was beland”, vertelt Jens Van den Troost van de politiezone KASTZE. “De brandweer kwam met een duikersteam ter plaatse. Ze hebben de man uit het water gehaald en vervolgens gereanimeerd. Maar de persoon is uiteindelijk overleden.”

(Lees verder onder de foto)

© amg

Hoe de man in het water is beland, is nog onduidelijk. “Het ongeval is nog te recent om daar uitsluitsel over te geven”, klinkt het nog bij de politiezone.

Het slachtoffer is een 23-jarige fietser die in Mechelen woont. “Een 23-jarige fietser is vrijdagavond na 22 uur van het jaagpad aan het kanaal in Zemst afgeweken en is in het water terechtgekomen”, klinkt het bij het Parket van Halle-Vilvoorde. “De wetsarts en labo zijn ter plaatse gegaan. Uit de eerste aanwijzingen blijkt dat het om een ongeval zou gaan.”

In januari van vorig jaar belandde de 25-jarige Imane met haar fiets in de Zenne. Ook zij overleefde dat ongeval niet. (amg,dbg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen