© Shutterstock

Mysterie in klein dorpje: tientallen dode dieren gedumpt voor winkel

De inwoners van het Britse Broughton staan voor een mysterie: niet lang nadat er 27 dode konijnen werden achtergelaten aan een basisschool, zijn er nu opnieuw tientallen dode dieren aangetroffen bij een dorpswinkel.

mtm
Bron: The Daily Mail

De afgelopen weken werden er op tal van wegen en velden van Broughton, een dorpje met zo’n duizend inwoners in Hampshire, dode konijnen, fazanten, herten en roofvogels aangetroffen. Onlangs werden er nog 27 dode konijnen achtergelaten aan een basisschool en nu werden er tientallen dode hazen gedumpt voor de ingang van een dorpswinkel. De (voorlopig onbekende) daders spietsten zelfs een kerkuil en een torenvalk aan de deuren van de winkel en smeerden dierlijk bloed en ingewanden op de ramen.

(lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ze weten niet wie er precies verantwoordelijk is, maar de lokale bewoners menen dat het om “sinistere berichten” gaat van stropers, in een poging hen te ontmoedigen om zich te bemoeien met hun activiteiten. Die stropers zouden mogelijk gelinkt zijn aan criminele bendes die internationale goksyndicaten runnen. Er wordt aangenomen dat ze illegaal jagen en hun activiteiten live uitzenden op Facebook, waarbij ze weddenschappen aannemen over hoeveel dieren ze kunnen doden.

De politie van Hampshire meldt dat er een onderzoek naar de dumpingen lopende is, al volstaat dat niet volgens de inwoners. “Dit gebeurt nu twee keer per week”, aldus natuurbeschermingsmanager Mike Jelen. “Het is totale anarchie en de politie doet er weinig of niets aan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer