© if

Tieners lopen steekwonden op tijdens vechtpartij: politie arresteert 19-jarige dader

Tienen -

Bij een vechtpartij tussen tieners zijn vrijdagavond twee gewonden gevallen. Ze vertoonden steekwonden maar zijn niet in levensgevaar.

Twee getuigen verwittigden vrijdagavond rond 20.25 uur de politie Getevallei, dat er een vechtpartij gaande was met verschillende betrokkenen op de 4de Lancierslaan in Tienen. Ter plaatse trof de politie een grote hoeveelheid bloed aan. Even later vonden ze ook de twee getuigen die aanwezig waren geweest bij de feiten maar zelf niet betrokken.

De twee slachtoffers konden in de buurt aangetroffen worden. Het ging om twee mannen van 19 jaar uit Linter en Tienen. “Ze vertoonden beiden steekwonden en werden overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. Ze verkeren niet in levensgevaar”, zegt parketwoordvoerster Julie Plevoets.

Op basis van het relaas van de getuigen en de slachtoffers kon de verdachte geïdentificeerd worden. De 19-jarige uit Linter werd intussen ook gearresteerd. Het parket werd gecontacteerd en gaf opdracht tot afstapping door het labo de sporen op de plaats van de feiten te vrijwaren. Het parket stelde ook een wetsarts werd aangesteld.

De verdachte wordt zaterdag verhoord. Het onderzoek over de aanleiding van de feiten, loopt nog. (hsb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer