Wielerwereld aangeslagen na dodelijk ongeval Jonas Bresseleers (24): “De hemel heeft al een peloton jonge wielrenners”

Gisteravond raakte bekend dat wielrenner Jonas Bresseleers (24) uit Brasschaat is omgekomen bij een ongeval in Meer (Hoogstraten). De belofterenner reed twee jaar geleden nog voor het Balense Acrog-Tormans, de ploeg van voorzitter Jef Robert. Ook hij reageerde aangeslagen op het nieuws van het overlijden van de 24-jarige wielrenner.

Lieven Verheyen

“Gisteravond sijpelden de eerste berichten binnen”, vertelt Robert. “En al snel kreeg ik bevestiging van het tragische nieuws. Jonas was een stille, brave jongen, maar iemand die nooit te beroerd was om het werk voor anderen op te knappen. Dat zorgde ervoor dat hij goed in de groep lag. Toen we beslisten om met onze beloften te stoppen trok hij naar de Dijlespurters Mechelen.”

LEES OOK. Brasschaatse wielrenner Jonas Bresseleers (24) overleden na aanrijding met vrachtwagen in Meer

Jonas was zeer goed bevriend met Stef Loos, de jonge renner uit Dessel die op 19-jarige leeftijd ook al veel te vroeg het leven liet tijdens een wielerwedstrijd. “De twee konden het inderdaad zeer goed met elkaar vinden. Beiden maakten deel uit van de sterke lichting met onder andere ook Remco Evenepoel. Stef overleed op 18 maart 2019. Dat ze bijna exact vijf jaar later herenigd worden, is nauwelijks te vatten. De hemel heeft ondertussen al een peloton jonge wielrenners. Wat nogmaals wijst op de gevaren van de anders zo mooie sport.”

Reactie Jonas Bresseleers over Stef Loos in 2018© ATV

Minuut stilte

Zondag vindt in Mol de 60ste editie van de Zuidkempense Pijl-GP Wilfried Peeters plaats. Ook daar wordt stilgestaan bij het overlijden van de renner uit Brasschaat. “Normaal stond Jonas zondag ook aan de start”, aldus Robert, die medeorganisator is van de Molse wielerwedstrijd. “We gaan hem zeker herdenken voor de race. Zo zal er een minuut stilte plaatsvinden. En we gaan zijn ploegmaats bij de Dijlespurters zeker ook een hart onder de riem steken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen