Aan deze bushalte in Tienen gebeurde de steekpartij
Foto: K.Bernaerts

Steekpartij aan bushalte in Tienen: 2 jongeren gewond, 1 man opgepakt

Een vechtpartij aan de Vierde Lansierslaan in Tienen is vrijdagavond uit de hand gelopen. Rond 20.30 uur kregen enkele 19-jarigen het -om nog onbekende reden- met elkaar aan de stok. 2 jongeren raakten gewond, een andere 19-jarige werd opgepakt. 

"Toen onze politieagenten ter plaatse kwamen, zagen ze een grote plas bloed op de grond. Even later werden 2 slachtoffers in de buurt aangetroffen. Het gaat om 2 mannen van 19 jaar uit Linter en Tienen", vertelt Julie Plevoets van het Leuvense parket. " De mannen hadden allebei steekwondes en werden overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. Ze zijn niet in levensgevaar."

Man van 19 uit Linter opgepakt

Na een gesprek met de slachtoffers en enkele getuigen kon een verdachte van de steekpartij geïdentificeerd worden. "Ook dat was een man van 19 uit Linter. De verdachte wordt vandaag verhoord. Mogelijk komen we dan te weten wat er zich precies heeft afgespeeld. Daarna kunnen we beslissen of de man al dan niet aangehouden blijft." 

Burgemeester Katrien Partyka (CD&V) reageert geschrokken op de steekpartij, maar ontkent de berichten op sociale media dat Tienen steeds vaker te maken krijgt met zulke incidenten. "Elk incident is er een te veel, maar niets wijst erop dat Tienen alsmaar onveiliger wordt."     


Meest gelezen