© JOE

Koen Wauters laat getatoeëerde trouwring weglaseren: “De liefde is er niet meer, dus hij mag weg”

Koen Wauters (56) neemt afscheid van zijn getatoeëerde trouwring, dat zei hij in het radioprogramma JOE le taxi. Vier jaar geleden scheidde de Clouseau-zanger van Valerie De Booser en nu is het dus tijd om de tatoeage te verwijderen.

Arno Van Hout

Koen Wauters was zaterdagochtend te gast in het radioprogramma JOE le taxi, een uitzending die ook gefilmd wordt. Meteen viel op: de ringvinger van Wauters, die le taxi bestuurt, is ingepakt in een verband. “Ik heb ondertussen een paar sessies achter de rug om mijn getatoeëerde ring eraf te krijgen”, geeft hij eerlijk toe. Wauters nam de tatoeage in 2004, toen hij in het huwelijksbootje stapte met Valerie De Booser. Omdat hij juwelen niet goed verdraagt, “Maar ook omdat het een mooie blijk van mijn inzet en liefde was.”

LEES OOK. Je getatoeëerde trouwring weglaseren zoals Koen Wauters? “Vingers zijn vrij moeilijk”

Vier jaar geleden strandde het huwelijk Wauters-De Boosere. “Nu mag de tattoo er af, hè. Dat huwelijk is er niet meer, die liefde is er niet meer.” “Maar de kinderen zijn er nog wel, vinden zij dat niet erg?”, vraagt Van Elsen meteen. “Die hebben daar misschien gemengde gevoelens over, dat zou kunnen. Maar daar ga ik geen rekening mee houden. Mijn lichaam, mijn beslissing”, zegt hij stellig.

(Lees verder onder de foto)

Wauters in oktober vorig jaar, toen nog duidelijk mét tatoeage, in een omhelzing met Laura Tesoro bij het vertrek naar Frankrijk voor de opnames van ‘Liefde voor muziek’.© Marc Gysens

Rugzakje dat je meedraagt

Wauters blikt ook terug op de momenten na de scheiding. Hij kreeg toen verschillende keren de opmerking dat hij ‘veel toffer’ werd na de scheiding, dan tijdens de laatste maanden van zijn huwelijk met De Boosere. “Ik dacht dat ik altijd vriendelijk en positief was. En volgens mij dat was ook wel zo. Maar wanneer er zo een schaduw boven je hangt en je een rugzakje meedraagt, besef je niet dat je dat overal mee naartoe neemt. Dat vind ik heel erg.”

LEES OOK. Handtekening die Anne als tiener kreeg, vereeuwigd als tattoo door Koen Wauters in ‘De droomfabriek’

Tatoeages van liefde

Wauters heeft duidelijk niets tegen het vereeuwigen van liefde in tatoeages. Vorige week nog liet hij zo de droom van de Lommelse Anne Wijnen in verhulling gaan. Dertig jaar geleden kribbelde hij snel zijn handtekening op haar arm. “Ik mijn arm daarna een week lang niet gewassen”, zei ze in het programma. Nu heeft hij zélf die handtekening opnieuw gezet, maar deze keer als tatoeage. Dat deed hij live in de uitzending. Nu moet Anne zich geen zorgen meer maken bij het douchen, deze handtekening gaat er niet zo makkelijk af.

Koen Wauters tatoeëerde vorige week zelf een fan in De droomfabriek.© Thomas Geuens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER