De ravage is groot.
Foto: Tiktok lieselottevng

Straatracer rijdt door muur Decathlonparking in Antwerpen: "Privégrond, dus de politie kan niets doen"

In Antwerpen is een tuner bij een illegaal auto-evenement door de muur van de parking van een Decathlonwinkel gereden. De chauffeur is ongedeerd, maar de muur is flink beschadigd. Illegale tuningevenementen zijn al langer een probleem op de locatie. De politie zegt machteloos te staan, omdat de feiten op privégrond gebeuren.

Rond middernacht verloor de illegale straatracer de controle over het stuur van zijn getunede Volkswagen Scirocco. Op dat moment stond de parking boven de Decathlonwinkel aan de wijk Luchtbal goed vol met autoliefhebbers die zich verzameld hadden voor een auto-evenement.

"De politie heeft een pv opgesteld van de gebeurtenissen, maar meer kunnen we niet doen", klinkt het kort bij de Antwerpse politie. "Het is aan de eigenaar om de parking goed af te sluiten." Ook de brandweer kwam ter plaatse voor een stabiliteitscontrole en om puin te ruimen.

Bekijk: Een ooggetuige heeft de auto net na het ongeval gefilmd

Videospeler inladen...

Nochtans heeft de correctionele rechtbank van Antwerpen vorig jaar een veertigtal bestuurders veroordeeld die er hadden deelgenomen aan zo'n illegale straatrace in de parking.

Ze kregen rijverboden tot drie maanden en geldboetes tot 1.200 euro opgelegd. De politierechtbank had alle bestuurders eerder nog vrijgesproken, maar het parket was in beroep gegaan.

Meest gelezen