© Dick Demey

Volleybal Lotto Volley League - Champions Play-offs

Maaseik blijft na vlotte winst tegen Menen in het spoor van leider Roeselare

De motor van Maaseik blijft op volle toeren draaien. Greenyard was zaterdag enkele maatjes te groot voor Menen en blijft zo in het spoor van leider Roeselare.

Fulvio Bertini had op deze vierde speeldag één wijziging in petto: Landon Currie, hersteld van zijn dijblessure, nam zijn plaats op de libero weer in. Iribarne verdween daardoor naar de huppelhoek. Maaseik greep Menen meteen naar de keel. Opslagbommen van Vanker, Hanzic en Cox maakten brandhout van de bezoekende receptielijn. Set één was in een mum van tijd voorbij. Langs Perezic en Dukic kregen de bezoekers in de tweede beurt wat meer vat op de wedstrijd. Maar Bartos en een onhoudbare Cox - de Maaseikse kapitein scoorde aan liefst 76 % - plaatsten halfweg een beslissende tussenspurt. Hanzic en Polak legden de 2-0-voorsprong vast.

© Dick Demey

Menen kapituleerde niet en liep met Van de Velde aan de opslag uit naar 3-7. Een time-out bracht soelaas bij Maaseik, dat zich weer vastbeet in elke rally. Vanker varieerde goed en liet Fornes enkele keren vernietigend uithalen in het midden. Menen klampte aan tot 23-23, maar een misser van De Vleeschauwer bij 24-23 werd de West-Vlamingen fataal. De Maaslanders blijven zo in het spoor - op één luttel puntje - van leider Roeselare dat met 1-3 ging winnen in Waremme. Woensdag komt Aalst op bezoek dat met 3-1 verloor bij Haasrode-Leuven.

Sets: 25-16, 25-20, 25-23.

Maaseik: Polak 3, Bartos 13, Hanzic 15, Cox 20, Vanker 1, Fornès 10. Libero: Currie. Kwamen in: Lindqvist, Berkhout.

Menen: Perezic 11, Peric 4, Vandecaveye 3, Van Hoyweghen 2, Van de Velde 5, Dukic 13. Libero: Bille. Kwamen in: De Vleeschhauwer 4, Vanneste 2, Ocket, Verhamme 1.

Stand: 1. Roeselare 15, 2. Maaseik 14, 3. Haasrode-Leuven 10, 4. Aalst 10, 5. Menen 2, 6. Waremme 0.

© Dick Demey

© Dick Demey

( rkb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer