Months and dates shown on a calendar whilst turning the pages
Volledig scherm
PREMIUM
Months and dates shown on a calendar whilst turning the pages © thinkstock

COLUMN. Marnix Peeters: “Wij doen al zeker tien jaar niets tegen onze zin”

Marnix Peeters, jarenlang interviewer en reportagemaker bij deze krant, kijkt haarscherp naar de dingen als columnist. Deze week: de geneugten van een lege agenda. “Als iemand ons voor iets uitnodigt, zeggen wij: ‘Misschien, we laten wel iets weten’, en als het dan zo ver is zien we of we in de buurt zijn en goesting hebben. Dat klinkt vervelend en egoïstisch, maar het leidt écht tot meer geluk.”

10 reacties

  • Gino Denil

    1 maand geleden
    Deed dat ook heel mijn leven. Als peuter zetten ze me aan de kant met de opmerking 'daar moet je niet naar kijken, die trekt zijn plan wel'. Heb dat nooit meer afgeleerd en altijd mijn eigen zin gedaan. Het kwam overigens wel goed. Waarmee ik meteen het bewijs leverde dat geen opvoeding beter is dan een vrije opvoeding.
  • Gerard Braeckmans

    2 maanden geleden
    Ik doe dat al gans mijn leven. Ik ben nergens geraakt (heb wel een stuk van de wereld gezien) maar dat stoort niet.
  • Alex Jonckers

    2 maanden geleden
    Groot gelijk Marnix van zo weinig mogelijk mensen afhangen, want als je ze nodig hebt, hebben zij ook altijd iets te doen, mijn vrouw over leed drie jaar geleden, geen tekort aan kameraden, en als je ze dan nodig hebt, laten ze je in de steek, en tel je niet meer mee, het leven zit raar in mekaar.
  • Geert Van den Berghe

    2 maanden geleden
    Veel mensen leven hun eigen leven niet, maar leven volgens de regels van anderen. Dingen tegen je zin doen maakt ongelukkig. Waarom zijn er zoveel burn-outs en andere mentale ziektes? Daardoor dus. Moest iedereen dingen doen waar hij/zij zich goed bij voelt zullen er veel minder zieken zijn of zelfs geen.
  • Marc Saerens

    2 maanden geleden
    Top column !! Dit is de realiteit, niks moet, en alles kan, we zien wel............zalig leven !!!