© AP

Bundesliga-Belgen zitten zonder trainer: Wolfsburg zet Niko Kovac op straat

VfL Wolfsburg heeft zondag zijn trainer Niko Kovac ontslagen. Dat melden verschillende Duitse media en is intussen bevestigd door de club.

Bron: BELGA

De voormalige Kroatische international wordt op straat gezet daags na het 1-3-verlies op de 26e speeldag van de Bundesliga tegen Augsburg. 

Wolfsburg, de club van Koen Casteels, Aster Vranckx en Sebastiaan Bornauw, staat in het klassement op een teleurstellende veertiende plaats met 25 punten. Dat zijn er slechts zes boven de gevarenzone. In 2024 kon Wolfsburg geen enkele van zijn tien competitieduels winnen. De laatste zege dateert van half december in Darmstadt.

“Wij betreuren de huidige gang van zaken en menen dat het team een nieuwe implus nodig heeft om de situatie te stabiliseren”, zegt topman Marcel Schäfer. 

De 52-jarige Kovac trainde Wolfsburg sinds de zomer van 2022. Vorig seizoen grepen de groen-witten als achtste net naast een Europees ticket. Daarvoor coachte Kovac onder meer Monaco, Bayern München, Eintracht Frankfurt en de nationale ploeg van Kroatië.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer