Management geeft update over gezondheid Jens Dendoncker: “Je hebt zoiets niet in de hand, intussen is Jens echt oké”

Beringen -

Stand-upcomedian Jens Dendoncker (33) heeft zaterdagavond last minute een voorstelling in het Casino van Beringen moeten annuleren. Vlak voor het optreden kreeg hij een epileptische aanval. “Maar ondertussen stelt Dendoncker het goed”, sust zijn management.

Arno Van Hout

In zijn voorstelling Het zou grappig zijn als het niet zo triestig was zou hij het hebben over zijn angsten, zijn tijd in de psychiatrie, zijn eerste (en enige) onenightstand, de verhalen achter de schermen van The masked singer en… zijn epilepsie. Het is net dat laatste dat hem zaterdagavond in Beringen de das omdeed. Dendoncker kreeg vlak voor de start van zijn uitverkochte optreden een epileptische aanval, waardoor de zaal ontruimd en de show geannuleerd werd.

Ondertussen gaat het beter met Dendoncker, laat zijn management weten. “Jens is intussen oké, er is geen reden tot paniek. Zulke aanvallen komen een paar keer per jaar voor. Ja, het is heel jammer dat het voor een voorstelling gebeurt, maar je hebt dat nu eenmaal echt niet in de hand.”

Aankomende shows niet in het gedrang

“Wat we met de tickets voor de geannuleerde show van zaterdag zullen doen, moeten we intern nog bekijken”, laat het management weten. De volgende voorstelling staat gepland op volgende week donderdag, in De Factorij in Zaventem. Maar die zou, normaal, gewoon moeten doorgaan. “Maandag zullen we verder bekijken hoe we alles nu precies zullen aanpakken. Maar die shows zullen, als alles goed gaat, niet in het gedrang komen. Jens recupereert gelukkig snel.”

“Als alles goed gaat, zullen de volgende shows niet in het gedrang komen. Jens recupereert gelukkig snel”

Management Jens Dendoncker

Last sinds jeugd

Dendoncker had in zijn tienerjaren erg veel last van zijn aanvallen. “Ik had er toen bijna om de anderhalve dag wel een”, vertelde hij in januari nog in deze krant. “Nu is het een pak beter. Het aantal aanvallen neemt af én ik recupereer veel sneller dan vroeger. Nu heb ik zo’n vijf à zes aanvallen per jaar.” (Lees verder onder de foto)

Het is niet de eerste keer dat Dendoncker een show moet afzeggen omwille van zijn epilepsie.© Inge Kinnet

Het is niet de eerste keer dat Dendoncker wat moet afzeggen omwille van zijn epilepsie. In 2018 werd zijn programma Hoe zal ik het zeggen genomineerd voor een Emmy. Naar de uitreiking ging Dendoncker niet, uit angst om onderweg een aanval te krijgen. “Met spijt in het hart, maar ik durf het risico niet te nemen”, klonk het toen. Ook in 2019 werden enkele voorstellingen van zijn show Bang van Dendoncker geannuleerd door een epileptische aanval.

‘Het zou grappig zijn als het niet zo triestig was’ toert nog door tot eind 31 mei doorheen Vlaanderen. Meer info en tickets vind je op jensdendoncker.be.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer