Man met hanenkam gezocht voor aanranding 15-jarig meisje op trein tussen Leuven en Brussel-Noord

© Federale politie

Het parket van Halle-Vilvoorde is op zoek naar een verdachte in een zaak van aantasting van de seksuele integriteit van een minderjarige. De feiten speelden zich af op 12 augustus op trein tussen Leuven en Brussel-Noord.

mtm
Bron: BELGA

Op vraag van het parket heeft de politie een opsporingsbericht verspreid. Op zaterdag 12 augustus, tussen 11.08 en 11.37 uur, werd een 15-jarig meisje aangerand op de trein van Leuven naar Brussel. Het meisje was op zoek naar een zitplaats op de drukke trein. Al gauw had ze het vermoeden dat ze gevolgd werd door een man. Ze wilde zich verstoppen in het toilet van de trein, maar tussen de twee treinwagons nam de man haar vast in een wurggreep en randde hij haar aan.

Het meisje wist zich los te wrikken en nam plaats in een drukke treinwagon. De man kwam naast haar, op haar rugzak, zitten en bleef haar lastigvallen. Het meisje kon de politie bellen. De man stapte af in Brussel-Noord en begon op het raam van de trein te kloppen.

De verdachte is een man met een donkere huidskleur en tussen de 25 en 30 jaar, klinkt het in het opsporingsbericht. Hij is normaal gebouwd en is 1,85 meter lang. Hij had op dat moment kort geschoren zwart haar met een korte hanenkam. Hij sprak Frans met een zware stem en rook naar alcohol en wiet. Op het ogenblik van de feiten droeg hij een blauwe jeans, een zwarte trui, een donkere bodywarmer en zwarte schoenen.

Getuigen

De politie is ook op zoek naar andere reizigers die in diezelfde wagon zaten, onder wie een man die het meisje vroeg of alles oké was, nadat de dader was afgestapt, en zelf afstapte in Brussel-Centraal. Het slachtoffer droeg een blauwe pull met witte strepen.

Wie meer informatie heeft over de feiten, kan contact opnemen met de speurders via opsporingen@police.belgium.eu of getuigen via het gratis nummer 0800/30.300.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen