iStock / ID/ Bart Dewaele
Volledig scherm
PREMIUM
© iStock / ID/ Bart Dewaele

1 op de 3 werkende ouders komen amper rond: “De koopkracht van de laagste inkomens moet dringend aangepakt worden”

“Vergelijk eens wat de boeren krijgen voor hun producten en wat ze gezinnen kosten in de winkelrekken. Wat blijft er hangen bij de verschillende schakels in de keten?” Voor Ivo Mechels, de voorzitter van De Gezinsbond, ligt daar de oorzaak én de oplossing voor de steeds grotere groep gezinnen die financieel moeilijk rond komen: “De prijzen in de supermarkten moeten doorgelicht worden.” Dit is hoe de Gezinsbond denkt dat het leven ook voor jouw gezin opnieuw beter betaalbaar kan worden.

172 reacties

  • emi de graeve

    1 maand geleden
    Toen mijn ouders bouwden was er een factuurtaks van 2% . We zijn er serieus op vooruitgegaan : tegenwoordig 21% BTW . Zo wordt men nu zelfs bestraft als men met wat spaargeld iets aankoopt van wat overblijft na het netto inkomen.
  • Marieke Bauw

    1 maand geleden
    Ik vrees dat de mensen die de beslissing moeten maken het probleem niet voelen. Daardoor kijken ze alleen maar naar de cijfertjes en niet naar de psychologische en mentale impact van het gevoel van te kort hebben. Ondertussen sta je smorgens op en breek je je rug om tekort te komen op het einde van de maand.
  • Marko Decandt

    2 maanden geleden
    Op school de les budgetbeheer verplichten. Ik ben altijd heel bewust met mijn geld omgegaan, nu eigenlijk nog. Als je iets niet per sé moet hebben, koop het dan ook niet. Wij zijn met 2verdieners, 2 kinderen en sparen zo'n 2000€ per maand. Lening voor het huis niet te zot gedaan, 1000€ per maand en voor de rest geen zotte kosten. Maar ja, de meesten moeten alles hebben en nu direct. Tja.
  • Harlof Brouwers

    2 maanden geleden
    Verlaag de inhoudingen op het loon, zo verhoog je de koopkracht, beloon je de werkende klasse en verminder je de financiële problemen.. Logisch toch? Alleen zij die het moeten zien kijken niet meer.. Leve de verkiezingen 👍
  • Stephan Priem

    2 maanden geleden
    Het algemeen btw systeem is uitgerold na de WO II, daarvoor waren veel zaken btw-vrij. Ik vraag mij af wat de toegevoegde waarde is op basisbehoefte, zoals water, melk en groeten en fruit. Hoogtijd dat dit allemaal eens wordt het herbekeken.