Bron: Belga en X @KensingtonRoyal

Tucker Carlson trapt in val van YouTubers: "Ik bewerkte foto van prinses Kate"

YouTubers ‘Josh & Archie’ hebben de beruchte Amerikaanse nieuwspresentator Tucker Carlson voor de gek gehouden. Ze deden zich voor als 'George', een werknemer van het Britse koningshuis die de veelbesproken foto van prinses Kate bewerkt zou hebben. Het kwam zelfs tot een interview met Carlson, maar het duo komt nu zelf met de grap naar buiten.

Josh Pieters en Archie Manners, twee Britse YouTubers, plaatsten een video op X waarin ze hun grap uit de doeken doen. Dat doen ze bewust vóór Tucker Carlson het interview zelf deelt, om niet "nog meer desinformatie en geruchten" de wereld in te sturen, vertelt Manners aan nieuwssite Deadline. 

De YouTubers tonen in hun filmpje hoe ze inspeelden op die commotie rond de prinses om Tucker Carlson in de val te lokken. Ze overtuigen de voormalige presentator van Fox News en zijn personeel ervan dat ze een exclusief verhaal over de veelbesproken foto hebben.

Manners doet zich voor als 'George', een voormalige 'digital content creator' van Kensington Palace die ontslagen werd omdat hij de foto van prinses Kate niet goed bewerkte. Hij beweert bovendien dat er heel wat werk aan de foto was. Zo zou er een kerstboom op gestaan hebben, omdat de foto al in de kerstperiode genomen zou zijn.

Al snel belt een werknemer van het Tucker Carlson Network de mannen op om het verhaal te verifiëren. Daarbij vraagt ze Manners wel om te bewijzen dat hij effectief voor het koningshuis werkte.

De YouTubers stellen daarom een vals contract op, waarin ze ook enkele grappen verstoppen. Zo staat er in te lezen dat het koningshuis het recht heeft om "een ledemaat naar keuze te amputeren" van werknemers die hun proefperiode niet doorkomen.

Toch volstond dit bewijs om een interview met Carlson zelf te regelen. Die zegt daarin dat hij het verhaal van George "geweldig" en "erg interessant" vindt. Het Tucker Carlson Network heeft voorlopig niet gereageerd op de onthulling van de grap.

Wie is Tucker Carlson?

Tucker Carlson is een controversiële Amerikaanse mediapersoonlijkheid. Hij werd vooral populair met zijn opinieprogramma op de conservatieve Amerikaanse tv-zender Fox News. Carlson bereikte daarmee erg veel mensen, maar werd al snel omstreden omdat hij vaak complottheorieën op zijn publiek afvuurde.

In april vorig jaar werd hij ontslagen bij Fox News, na een schikking van de zender in een rechtszaak over verkiezingsleugens. Carlson startte daarna zijn eigen nieuwswebsite, het Tucker Carlson Network, waarop hij nog regelmatig interviews plaatst. Zo ging hij vorige maand in gesprek met de Russische president Vladimir Poetin.

Bekijk: Wie is Tucker Carlson, de omstreden Amerikaan die Poetin mocht interviewen?

Videospeler inladen...

‘Josh & Archie’  halen wel vaker grappen uit met bekendheden. Zo waren Carole Baskin, bekend van de reeks 'Tiger king', en de Britse conservatieve politica Suella Braverman onder hun vorige slachtoffers.

Meest gelezen