© TVL

STVV 2 Club Brugge 1  

Wereldgoal van Koïta bezorgt STVV zege, Club Brugge incasseert nieuwe dreun

STVV heeft thuis van een mak Club Brugge gewonnen. Na de rust bogen Zahiroleslam en Koïta de 0-1-achterstand om in een 2-1-zege. De onfortuinlijke Kaya miste een penalty, de Club-fans slingerden na afloop de verwensingen naar het hoofd van coach Deila.

Gunter Schoofs

Geen Skov Olsen bij Club Brugge, hij ontbrak wegens een liesblessure. Bij STVV liet Fink flankspeler Bocat uit de kern. Ogawa kreeg opnieuw de voorkeur in de elf. Op rechts kreeg Ananou een streepje voor op Vanwesemael.

Het eerste kansje van de wedstrijd was voor Club. Vetlesen kon vanaf de achterlijn voorzetten richting tweede paal. Daar was Ogawa gelukkig bij de pinken om het leer in hoekschop te verwerken. Een waarschuwing waar STVV geen lessen uit trok. Godeau speelde wel heel knullig in de voeten van Onyedika. Jutgla mocht vervolgens ook nog eens ongehinderd door de Truiense defensie slalommen. Een koud kunstje: 0-1.

© Isosport

Applausvervanging voor Mignolet

Een applausvervanging in minuut tien? We maakten het zondag mee op Stayen. Simon Mignolet moest geblesseerd vervangen worden. Weer een spierblessure bij de Truienaar, die wel de handen op mekaar kreeg vanuit beide kampen. Een mooi gebaar.

Ook zonder Mignolet was het Brugge boven in het openingskwartier. Ogawa kon zich nog net in de baan van een schot van Sabbe gooien, bijna stond de 0-2 op het bord. Tegelijkertijd slaagde STVV er niet in om enig tempo te ontwikkelen in balbezit. De ruimte tussen de linies was groot. De Kanaries speelden tot dan ‘eindeseizoensvoetbal’. Dat zou later in de match fors veranderen.

Suzuki etaleerde intussen zijn kunnen op een knal van Skoras, Smets had zijn werk om Thiago af te stoppen. Zeker toen Suzuki ver uit zijn doel kwam en in botsing kwam met de Club-spits, Smets kwam ongedeerd uit het duel. Toch opnieuw een waarschuwing van blauw-zwart.

Acht minuten voor het rustsignaal kwam er eindelijk een echte kans voor STVV. Koïta paste meesterlijk in de loop van Zahiroleslam. Jackers kon er nog net een arm tussen steken. De Truiense twaalfde man geloofde er plots weer in. Vanaken probeerde even later alle hoop snel weg te nemen, maar Suzuki was attent op de schuiver van de Noord-Limburger. Ook Steuckers kon nog een keer de trekker overhalen op slag van rust en ook Koïta ging zijn kans, maar het echte Truiense vuur moest na de koffie komen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vijfde goal Zahiroleslam

Vijf minuten na de kampwissel kreeg Zahiroleslam al meteen een levensgrote kans op de gelijkmaker. Ordonez werd de bal ontfutseld, alleen vergat de Amerikaanse spits af te werken. Een zwak optreden van de aanvaller van STVV.

Daardoor zat de schwung er wel in bij de Truienaren. De Kanaries moesten nu stilaan komen en deden dat ook. Steuckers trapte een verre bal fraai tot bij de mee opgerukte Ogawa. Die dropte met de buitenkant van de voet een boogballetje in de loop van Zahiroleslam. Dit keer buffelde de spits de frustraties van zich af: 1-1!

Deila greep in, zijn wissels rendeerden bijna meteen. Nielsen leek twee keer op weg naar de 1-2, telkens na een steekbal in de rug van de STVV-defensie. Godeau kon er nog net een been tussen steken, nadien pareerde Suzuki goed. De Japanse doelman speelde een sterke match, hij hield ook Nusa van een tweede Brugs doelpunt toen Van Helden het moest afleggen in een duel.

© BELGA

Kaya mist penalty

Club Brugge, dat nochtans loom voor de dag kwam, had dus enkele goeie kansen op de 2-1. Maar STVV werd de ploeg die het meest wilskracht toonde. Het leverde een penalty op. Kaya maakte zich eerst goed sterk tegen Ordonez, waardoor Steuckers kon trappen. Jackers redde knap met één hand, Kaya leek op weg naar de rebound maar werd neergehaald door diezelfde Ordonez. Koïta liet de elfmeter aan … Fatih Kaya, de man die maar niet aan scoren toekwam dit seizoen. Jawel, ook nu miste de Turks-Duitse spits, de penalty werd pardoes tegen de staander gemikt. Arme Kaya.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Gelukkig voor hem en heel STVV barstte het feest alsnog los op Stayen. Een bom van de voeten van topschutter Koïta uit het niets, Jackers was compleet kansloos: 2-1. Club drong nog heel even aan in blessuretijd, een alweer sterke Smets gaf geen krimp.

Club moest zo met lege handen naar huis, de West-Vlamingen kregen na afloop de volle lading van het volle bezoekersvak. Zij schreeuwden Deila naar de uitgang. STVV bereikte knap de kaap van veertig punten en gaat met een boost de Europe Play-offs in.

STVV: Suzuki – Van Helden, Smets, Godeau – Ananou, Delorge, Ito, Ogawa – Steuckers, Koïta, Zahiroleslam.

CLUB BRUGGE: Mignolet – Sabbe, Ordonez, Mechele, Meijer – Vetlesen, Onyedika – Skoras, Vanaken, Jutgla – Thiago.

Vervangingen: 10’ Mignolet door Jackers, 60’ Jutgla door Nusa, 60’ Vetlesen door Nielsen, 66’ Ito door Fujita, 74’ Zahiroleslam door Kaya, 74’ Ananou door Vanwesemael, 86’ Skoras door Spileers, 86’ Sabbe door Barbera, 88’ Koïta door Yamamoto, 88’ Steuckers door Barnes.

Doelpunten: 6’ Jutgla 0-1, 59’ Zahiroleslam 1-1, 85’ Koïta 2-1.

Strafschop: 81’ Kaya (gemist).

Scheidsrechter: Kevin Van Damme.

Toeschouwers: 8.615. (gus)

Aangeboden door onze partners