Helikopter en zware beveiligingsmaatregelen: Obama is, na bezoek aan koning Filip, aangekomen in Puurs

De voormalige Amerikaanse president Barack Obama (62) is zondagavond aangekomen in Puurs-Sint-Amands. En dat gebeurde onder zware beveiligingsmaatregelen. Eerder op de dag passeerde Obama nog bij koning Filip (63).

Obama wordt zondagavond in Puurs verwacht om er te spreken op het Antwerps technologiefestival FTI SuperNova. De oud-president zal in het Studio 100 Pop-Up Theater de aftrap geven van een tweedaags technologie-evenement dat later deze week plaatsvindt in de Waagnatie in Antwerpen. Het is eigenlijk een combinatie van een conferentie met bekende sprekers van organisaties zoals IDEO, Tesla, NASA en Apple en een technologiebeurs met demonstraties. Het is de bedoeling dat Obama zal deelnemen aan een gemodereerde discussie over de uitdagingen van de wereld en zijn visie op de toekomst.

Een oud Amerikaans president in Puurs brengt heel wat organisatie met zich mee. Zo wordt er bijvoorbeeld enorm veel aandacht gegeven aan veiligheid. In de buurt van het Pop-Up Theater staan verschillende politiecombi’s opgesteld en dat veroorzaakt lange files in de wijde omgeving. Obama arriveerde in Puurs in een grote wagen, vergezeld door meerdere politiewagens, motors en zelfs een helikopter. (Lees verder onder de foto’s)

© CCO

© CCO

LEES OOK. Vliegverbod voor drones, politiebegeleiding en sweeping: Puurs-Sint-Amands maakt zich op voor komst van Barack Obama

Bezoek aan Laken

De Amerikaanse oud-president ging eerder op de dag langs in het kasteel van Laken. Op het programma stond een “informeel bezoek” met de koning, aldus het Paleis. Daarbij was ook prinses Elisabeth (22) aanwezig.

Koning Filip (63) en Barack Obama komen goed overeen, dat werd in 2014 al duidelijk. Toen zagen ze elkaar drie keer op een week tijd. Eerst in Polen, ter gelegenheid van de 25ste verkiezingen daar. Daarna was er het staatsbezoek van de Amerikaanse president aan ons land, en tot slot een bezoek aan Normandië, waar de zeventigste verjaardag van de landing door de geallieerden werd herdacht.

Elke keer viel op hoe losjes de koning en Obama met elkaar omgingen. Dat ze ook van deze gelegenheid gebruikmaken om nog eens af te spreken, hoeft dus niet te verbazen.

LEES OOK. Zij gaan zondag naar Barack Obama in Puurs: “Hij is voor Supernova wat Bruce Springsteen is voor Werchter”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(cka)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER