© MH

Volleybal

Stal aast op tweede plaats, degradatie dreigt voor Lanaken

Drie speeldagen voor het seizoenseinde staat Beverlo nog altijd knap tweede in Nationale 2 dames B. In een wel heel erg eenzijdige Limburgse derby kreeg Lanaken zaterdag vooroorlogse cijfers aangesmeerd.

Sparvoc kondigde in aanloop naar de wedstrijd de contractverlengingen van Dubois, Milisen, Leroi, Louis en Segnana aan, alsook de transfers van Gorissen en Truyens. Al dat goede nieuws werkte echter niet inspirerend, want Lanaken werd helemaal tureluurs gespeeld door een ontketend Stal. De setstanden spraken boekdelen, de cijfers erachter ook: 15 versus 0 aces, 61 tegenover 23 aanvalspercentage, 7 versus 0 killblocks. “De meisjes hadden iets recht te zetten na het verloren punt tegen Stevoort”, klinkt het bij trainer Sigi Celis. “Daar was ik niet zo blij mee. Na overleg hebben we beslist voluit voor die tweede plaats te gaan. Die geeft recht op een barragewedstrijd tegen het nummer twee van de A-reeks. De winnaar daarvan kan promoveren als er in nationale 1 iemand wegvalt. Die promotie is absoluut geen must. Wij blijven gewoon werken met onze jongeren, ongeacht de reeks waar we in spelen.”

De nederlaag verhoogde de degradatiezorgen van Lanaken, dat nu weer zes punten verwijderd is van die veilige tiende plaats. “Thuis versus uit is voor ons een wereld van verschil. Laten we hopen dat de nummer voorlaatst uiteindelijk toch nog opgevist gaat worden”, geeft trainer Michel Paulissen mee. (rkb)

Sets: 25-6, 25-10, 25-10.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer