Obama brengt informeel bezoek aan koning Filip en dochter Elisabeth

© X

De voormalige Amerikaanse president is in ons land voor een lezing in Puurs-Sint-Amands, daarvoor bracht Barack Obama bracht een bezoek aan koning Filip en kroonprinses Elisabeth. Het Paleis postte een foto van de ontmoeting op sociale media.

cka

De Amerikaanse oud-president ging zondagmiddag langs in het kasteel van Laken. Op het programma stond een “informeel bezoek” met de koning, aldus het Paleis. Daarbij was ook prinses Elisabeth aanwezig.

Koning Filip en Barack Obama ontmoetten mekaar al verschillende keren in 2014. Toen zagen ze elkaar drie keer op een week tijd. Eerst in Polen, ter gelegenheid van de 25ste verkiezingen daar. Daarna was er het staatsbezoek van de Amerikaanse president aan ons land, en tot slot een bezoek aan Normandië, waar de zeventigste verjaardag van de landing door de geallieerden werd herdacht.

Obama wordt zondag in Puurs verwacht om er te spreken op het Antwerps technologiefestival FTI SuperNova. De oud-president zal in het Studio 100 pop-up theater de aftrap geven van een tweedaags technologie-evenement dat later deze week plaatsvindt in de Waagnatie in Antwerpen. Het evenement is eigenlijk een combinatie van een conferentie met bekende sprekers van organisaties zoals Tesla, Nasa en Apple en een technologiebeurs met demonstraties. Het is de bedoeling dat Obama zal deelnemen aan een gemodereerde discussie over de uitdagingen van de wereld en zijn visie op de toekomst.

Een oud Amerikaans president in Puurs brengt heel wat organisatie met zich mee. Zo wordt er zeer veel aandacht gegeven aan veiligheid. In de buurt van het theater staan verschillende politiecombi’s opgesteld en dat veroorzaakt lange files in de wijde omgeving.