De man achter de goede resultaten bij Leverkusen© AP

VIDEO. Leverkusen blijft op perfecte titelkoers na vlotte winst bij SC Freiburg, Dortmund geraakt in het slot voorbij Frankfurt

Bayer Leverkusen heeft zondagmiddag voor de 26e keer dit seizoen niet verloren in de Duitse Bundesliga. Ditmaal werd SC Freiburg te licht bevonden voor de ploeg van Xabi Alonso. Het werd 2-3. Leverkusen behoudt zo zijn bonus van tien punten op Bayern München, de tweede in de stand. Ook Borussia Dortmund won in eigen huis van Frankfurt met 3-1.

Jarne Muysewinkel

Na het Europese duel tegen Qarabag waren er even twijfels rond de onsterfelijkheid van Xabi Alonso en de zijne. Die Werkself kwam pas in minuut 97 op voorsprong via Schick en dwong zo alsnog een ticket af richting de kwartfinale van de Europa League. Die ‘twijfels’ werden vandaag meteen de kop ingedrukt na opnieuw een doelpuntenrijke wedstrijd.

Wirtz zette de toon

De eeuwige tweede lijkt op weg naar een eerste titel in de Bundesliga. Leverkusen nam het in het Europa-Park Stadion op tegen Freiburg, de negende in de stand. Na amper twee minuten spelen konden de bezoekers al een eerste maal juichen. Goudhaantje Florian Wirtz krulde de bal voorbij doelman Atubolu. Op rozen zat Leverkusen nog lang niet. De gelijkmaker volgde snel, Ritsu Doan tekende present na een knappe dribbel.

Net voor rust was het de Tsjech Hlozek die een slechte baltoets van de Freiburg-doelman afstrafte, 1-2. Het was een andere Tsjech die de bevrijdende derde tegen de netten schoot. Na zijn dubbele treffer tegen Qarabag, kwam Schick ook vandaag tot scoren.

De buit was nog niet binnen: tien minuten voor affluiten volgde de aansluitingstreffer van Keitel. Leverkusen moest nog even tanden bijten, maar slaagde er wel in om te overleven. Zo blijft de kloof met Bayern München 10 (!) punten.

Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt: 3-1

Dortmund dat niet hun beste seizoen kent nam het zondagavond op tegen Frankfurt, dat één plaats onder de Borussen kampeert. De nummer vijf in de stand is niet al te best bezig en heeft het in dit soort wedstrijden telkens moeilijk. Met Frankfurt stond er dus wederom geen eenvoudige klant op het menu van Die Schwarzgelben.

Die Gelbe Wand moest lijdzaam toekijken hoe ex-speler Mario Götze de uitploeg op voorsprong bracht. Lang bleef de 0-1 niet op het bord staan. Adeyemi die opnieuw mocht starten had maar een half uur nodig om wederom trefzeker te zijn, 1-1.

Dortmund leek weer af te stevenen op een gelijkspel, - waar het eigenlijk weinig mee opschiet - maar in het slot zorgde rots in de branding Mats Hummels voor de voorsprong. In de blessuretijd verzekerde Can de drie punten vanop de stip. Dortmund boekt zo een belangrijke zege in eigen huis, waardoor het voor RB Leipzig blijft.