Dat al twee van de drie verdachten voor de moord op David Polfliet (links) op vrije voeten zijn, is bij zijn familie hard aangekomen. Voor hun advocaat Thomas Gillis zijn de drie daders nochtans alle drie juridisch verantwoordelijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Dat al twee van de drie verdachten voor de moord op David Polfliet (links) op vrije voeten zijn, is bij zijn familie hard aangekomen. Voor hun advocaat Thomas Gillis zijn de drie daders nochtans alle drie juridisch verantwoordelijk. © RV/PN / rv

Drie jaar geleden staken drie tieners David Polfliet dood. Nu zijn twee verdachten van ‘homomoord’ in alle stilte al vrijgelaten

Twee van de drie tieners die drie jaar geleden de homoseksuele David Polfliet (42) naar een parkje in Beveren lokten en hem doodstaken, zijn in alle discretie vrijgelaten. Dat nieuws is hard aangekomen bij de nabestaanden: “De feiten zijn ernstig én tegelijk zeer eenvoudig. Waarom komen de daders niet sneller voor de rechter in plaats van ze nu al vrij te laten?”

36 reacties

  • MARC DE BAERDEMAEKER

    2 maanden geleden
    Erg voor de familie ,en zoveelste falen voor onze democratie
  • monique bolen

    2 maanden geleden
    Het verdriet van Belgie, waar het gerecht en zijn verschillende regeringen vierkant draait en de gewone burger niet kan begrijpen met de beslissingen van personen die worden geacht verstandige personen te zijn.
  • Louis Momme

    2 maanden geleden
    Langdurige processen is een reden om zware straffen om te zetten naar lichtere straffen. In zeer laattijdige beroepsprocedures gebeurt het veel dat de straf verdubbelt wordt om ze wegens ´te lange tijdsduur´ te halveren tot de aanvankelijke straf. Daar waar je dan in principe geen straf zou krijgen.
  • Louis Momme

    2 maanden geleden
    Als je weet dat politie, advocaten, procureurs, onderzoeksrechter en rechters één pot nat zijn moeten dergelijke zaken je niet verwonderen.
  • gustaaf van bever

    2 maanden geleden
    De waarde van een mensenleven.
  1. “Niemand heeft ons of Ellie iets gevraagd”: ouders in shock na mogelijk grensoverschrijdend gedrag op jeugdkamp
    PREMIUM

    “Niemand heeft ons of Ellie iets gevraagd”: ouders in shock na mogelijk grensover­schrij­dend gedrag op jeugdkamp

    Het nieuws dat het parket Halle-Vilvoorde een onderzoek is gestart naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag op een jeugdkamp, komt als een schok aan bij Stijn en Lise uit Londerzeel. Hun 6-jarig dochtertje zat in het bewuste groepje met de geschorste monitor. Ze waren compleet verrast toen ze op de laatste kampdag via e-mail op de hoogte werden gebracht door de organisatie. Het was het eerste en meteen ook het laatste dat ze zouden horen over de hele zaak. “Niemand heeft ook maar gevraagd of we iets opgemerkt hebben”, aldus de ouders. De organisatie zelf heeft de monitor in kwestie meteen geschorst.
    Londerzeel