Simons Ooms haalt uit.© Italian Handball Federation

Handbal

WK 2025 zonder België na nieuwe nederlaag tegen Italië

Het WK van 2025 zal er eentje zijn zonder België. De Red Wolves, die woensdag in Hasselt al verloren van Italië, moesten ook in de return van het WK-kwalificatieduel het onderspit delven: 33-31.

Ivo Kwanten

De Red Wolves geloofden echt nog wel in de kwalificatie. In vergelijking met de heenwedstrijd (25-29-nederlaag) werd er in Pescara een stuk agressiever verdedigd. Het leverde de Belgen vaak balbezit op. Kötters, Danesi en Glorieux namen hun verantwoordelijkheid en loodsten hun ploeg naar een voorsprong van drie doelpunten. De kansen om de achterstand helemaal weg te werken waren er dus wel degelijk, maar werden niet benut. De Italianen schakelden in verdediging, schoven een aantal pionnen vooruit en bracht zo de Red Wolves van de wijs. Hadzic en Colman leden in het slot van de eerste helft een paar pijnlijke balverliezen waardoor de Belgen hun voorsprong helemaal moesten inleveren: 16-16 bij de rust.

Net als woensdag in Hasselt speelden de Red Wolves een dramatisch derde kwartier. Hadden de Belgen aan de rust nog uitzicht op kwalificatie dan was daar bij een 27-21-stand geen sprake meer van. Het sierde de mannen de bondscoach Yérime Sylla dat ze in het slotkwartier nog alles uit de kast haalden en de schade beperkten tot 33-31. Geen WK dus voor de Red Wolves in 2025. Donderdag kennen de Belgen hun tegenstanders in aanloop naar het Europees kampioenschap van 2026.

ITALIË: Ebner, De Angelis 5, Bulzamini 1, Savini 2, M. Mengon 4, Arcieri, S. Mengon 2, Colleluori, Iballi 3, Bortoli 9, Pugliese, Helmersson 1, Marrochi 3, Parisini 2, Di Giulio 1, Pozzer.

BELGIË: Deekens, Siraut, Vandenboer 3, Serras, Kötters 5, Braun, Colman 2, Boyon, Ooms 4, Cadel 3, Danesi 6, Marchal, Glorieux 5, Gillé, Spooren, Hadzic 3.