De Russische president Vladimir Poetin tijdens zijn overwinningsspeech.
Volledig scherm
De Russische president Vladimir Poetin tijdens zijn overwinningsspeech. © AFP

Poetin triomfeert tijdens overwinningsspeech: “Resultaten tonen vertrouwen van Russen”

UPDATEVladimir Poetin (71) is met 87 procent van de stemmen herverkozen als president van Rusland, zo blijkt uit de eerste exitpolls. Het zou gaan om een recordresultaat sinds de val van de Sovjet-Unie. Een verrassing is Poetins overwinning niet, zijn “tegenkandidaten” waren zo goed als kansloos. Poetin zal nu aan zijn vijfde termijn als president beginnen en blijft nog zeker zes jaar aan de macht. “De uitslag van de verkiezingen toont het vertrouwen van de burgers”, reageert Poetin zelf.

59 reacties

  • Garrit Hinderyckx

    1 maand geleden
    als je het grootste deel van de de tegenstemmen wegmoffelt kom je natuurlijk aan die 87%
  • Werner Vanhoutte

    1 maand geleden
    Poetin wint op de andere wijze: economisch. Iedere maand nemen EU landen nog voor 1 miljard dollar gas af van de Russen. Grootste afnemers in de EU: Frankrijk, Spanje en.... Belgie die 80% van het aan de EU geleverde gas afnemen. In de voorbije 2 oorlogsjaren betaalde Rusland 177 miljard aan de EU, VS en andere landen voor de levering van wapenonderdelen! O. a voor hun Korsar drones en Iraanse Shadehs. Zo werkt het! Zaken zijn zaken!
  • Gerry Cle

    1 maand geleden
    Probeer als opositie maar de verkiezingen te winnen als men geen enkele kritiek op Poetin of zijn politiek mag hebben. Hoewel, de echte opositie is vermoord of mag niet deelnemen aan de verkiezingen en de overgebleven kandidaten werden door Poetin geselecteerd. PS: Als we Oekraïne na de aanval op de krim lid van de NAVO hadden gemaakt had Poetin NOOIT zijn 'speciale militaire operatie' begonnen.
  • Katia Mistianes

    1 maand geleden
    Dictators zijn meesterlijk in het charmeren (Hitler-Chamberlain en het volk, Poetin-het volk, zelfs in het buitenland). En het is moeilijk om eraan te weerstaan. Rusland wàs geen vijand, in 2021, maar nù wél. Vrede sluiten is pas mogelijk, als er een vijand is. Maar er is een specifiek tijdstip voor: het moet gebeuren vóór een wereldoorlog (om die te vermijden), en niet ernà. Moeilijke opgave!
  • Frans Peeters

    1 maand geleden
    De Russen beseffen goed dat hun grondstoffen worden aangevallen door een westerse elite oligarchen die Rusland willen verdelen en kolonialiseren