© AP

Biden grapt: “De ene presidentskandidaat is te oud en mentaal ongeschikt, de andere ben ik”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft zaterdag in een toespraak grappend uitgehaald naar Donald Trump, zijn tegenstander bij de presidentsverkiezingen in november.

jvh
Bron: ABC

Biden was te gast bij het Gridiron Club Dinner, een jaarlijks diner voor politici en pers. Deel van de traditie is een zogeheten ‘roast’, waarbij sprekers alles en iedereen door de mangel halen. “Het grote nieuws is deze week is dat twee kandidaten de nominaties van hun partij voor de presidentsverkiezingen hebben binnengehaald”, grapte Biden. “Eén kandidaat is te oud en mentaal ongeschikt om president te worden. De andere ben ik.”

Biden grilde ook de Republikeinse politici, die “liever zouden falen in hun pogingen om mij af te zetten, dan te slagen in eender wat anders” – een verwijzing naar de aanhoudende impeachment-onderzoeken naar de huidige president, die maar niets blijven opleveren.

“Ze willen een veilige grens, maar ze blokkeren de sterkste wet daarover ooit”, aldus Biden nog. “Ze strijken de eer op voor één van de grootste infrastructuurwetten ooit, maar hebben er wel tegen gestemd. En dan ben ik degene die verward is?””

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer