Illustratiebeeld gevangenis Sint-Gillis.
Volledig scherm
Illustratiebeeld gevangenis Sint-Gillis. © photo_news

Opnieuw zware mishandeling in gevangenis: man gilde het uit van de pijn na aanval van medegevangenen

UPDATEEen cipier is op non-actief gezet na een nieuw geval van zware mishandeling van een gedetineerde door medegedetineerden in de gevangenis van Sint-Gillis. Het slachtoffer zou ernstig gewond zijn geraakt nadat medegevangenen hun drugs in de anus van de man wilden verstoppen. De cipier zou alles hebben zien gebeuren, maar deed niks.

22 reacties

  • michel peeters

    1 maand geleden
    in nederland gaat alles toch echt anders ,daar zijn netten geplaatst over de buiten plaatsen zodat er zels een telefoon niet doorheen valt en de hoogte en afstand , en geen 6 man op een ceel maar hoogstens 3 als er 3 bedden zijn teminste ,val je of grijp je een bewaarder aan kom je in een cel appart met niks er in .
  • Wesley Kenis

    1 maand geleden
    Betaal ze goed zodat ze niet moeten "bijverdienen", screen ze regelmatig zodat ze niet verslaafd geraken en vooral : geef ze de autoriteit om op te treden want nu lopen ze er enkel rond om te zeggen "niet meer doen he brave jongen". Ook het scheiden van krapuul(zwaar en licht) alsook psychiatrische gevallen en verslaafden zal veel oplossen
  • Johannes van Wetten

    1 maand geleden
    Wat een toestanden in ons land, mishandelingen in een gevangenis dagenlang, en dan ook nog wapenhandel en gruwelijke daden vanuit een militaire kazerne, en de verantwoordelijken wisten dat z.g.n. niet, lijkt me niet de gehele waarheid van de leidinggevenden en de bewaking.
  • Martine Mertens

    1 maand geleden
    Je kan de vraag ook anders stellen. Waarom deed de cipier niks? Vergeet niet dat hij of zij ook een gezin zal hebben en dat die top criminelen hoogst waarschijnlijk na een week onder één of andere wet mogen beschikken. Geef de cipiers ook eens wat meer autoriteit. Onthoud ook dat je als cipier niemand mag slaan. Leg zoiets eens uit aan een gevangenen?
  • Jef Lois

    1 maand geleden
    Ik heb het vorige week al gedacht er moeten cipiers zijn die van dergelijke zaken op de hoogte zijn punt. En dat blijkt nu ook hier weer. En deze chef-cipier " op non-actief gezet" neen zij moet haar ontslag krijgen ze heeft het gezien en niet ingegrepen gevolg is C4 punt.