An Berger van de federale politie bevestigt de achterstand én de problemen voor de werknemers op de luchthaven. Ook enkele politiemensen zijn getroffen en hebben bijvoorbeeld geen toegang meer tot de tarmac.
Volledig scherm
PREMIUM
An Berger van de federale politie bevestigt de achterstand én de problemen voor de werknemers op de luchthaven. Ook enkele politiemensen zijn getroffen en hebben bijvoorbeeld geen toegang meer tot de tarmac. © BELGA / RV

300 werknemers luchthaven kunnen job niet meer doen omdat militaire inlichtingendienst achterstand heeft met veiligheidsscreening

Al zéker 300 werknemers van de luchthaven in Zaventem kunnen hun job niet meer uitoefenen omdat ze geen nieuwe veiligheidsbadge krijgen. Niet omdat ze een gevaar vormen, wel omdat de veiligheidsscreening abnormaal lang aansleept. “Er zijn 2.000 aanvragen hangende. Als dit niet snel opgelost geraakt, zijn zelfs vertragingen mogelijk”, waarschuwt Kurt Callaerts van ACV-Transcom.

13 reacties

  • Diogo Silva

    1 maand geleden
    Dat personeelstekort moet echt reëel zijn als je het je kunt veroorloven om 300 mensen op de loonlijst te hebben die niet eens hun werk kunnen doen. Belachelijk.
  • Jo Peeters

    1 maand geleden
    En iedereen wil op vakantie met het vliegtuig. Is 1 maal op de 2 of 3 jaar met vakantie niet genoeg. Meestal komt men vermoeid van de reis terug. Waarom mooie en overgrote huizen bouwen als men altijd wil weg zijn? Het spreekwoord "Oost West thuis best" is vergeten.
  • Peter Backx

    1 maand geleden
    Het is altijd hetzelfde in dit land als er iets niet lukt moet er altijd meer volk en geld bij.Nooit hoor ik of er efficiënt gewerkt word en zoals altijd in België een water hoofd bij elke dienst altijd meer en veel bazen en te weinig werk volk.Er kan veel beter en efficiënter gewerkt worden met minder mensen.Als privé bedrijven moesten werken als de overheid waar zouden we als land staan.
  • Frank Wagemans

    1 maand geleden
    Dat is nu het gevolg van de rechtse blinde besparingspolitiek ... overal nijpend personeelsgebrek ... maar ze kunnen het misschien uitbesteden aan een bevriende consultant ...
  • dirk wils

    1 maand geleden
    En de soap in België gaat verder,niets lukt hier nog!