Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Getty Images

Is het einde van thuiswerk in zicht? “Het evenwicht tussen woon-werkbalans en productiviteit op het werk lijkt zoek”

1 op de 3 werkgevers wil dat hun personeel opnieuw meer aanwezig is op de werkvloer. De werknemers daarentegen willen juist minder naar kantoor komen: 4 op de 10. Dat blijkt uit een rondvraag van Acerta, de hr-dienstengroep. Maar hoe ver kun je gaan als bedrijfsleider om de puntjes op de i te zetten en telewerk aan banden te leggen, want: wat met de arbeidskrapte? “We staan op een kantelpunt, telewerk staat bij veel bedrijven op de agenda.”

99 reacties

  • Giovanni Volcke

    1 maand geleden
    is da nu zo erg om op kantoor te gaan werken? ik werk in een atelier en kan nooit thuis werken, ben een alleenstaande vader van een kleuter, dus huishouden na et werk, of als dochter in bed zit, en ik klaag niet, ik ben blij dak niet thuis moet werken. tis gwn een luxe probleem!!
  • eli bosch

    1 maand geleden
    Ben 59 jaar heb genoeg gesleurd en gezeuld eerst met trein en tram jaren naar Brussel, dan jaren stress in files gestaan. Als ik niet meer kan thuis werken dan werk ik gewoon niet meer. Ga niet meer de zot uithangen zoals ik al meer dan 35 jaar gedaan heb. Die tijden zijn voorbij.
  • eric loyens

    1 maand geleden
    De bedrijven willen dat betalend rijden wordt ingevoerd om de file te verminderen ?en nu de thuiswerkers terug op de baan ??
  • Bart Denys

    1 maand geleden
    Men merkt dat fysieke meetings weer de hoogte in gaan. En dat terwijl je vaak alleen op de buro zit. Geen meerwaarde om naar de buro te komen. De tijd in de file win je aan levenskwaliteit. Vaak doe je ook meer uren thuis...
  • Filip Vanesch

    1 maand geleden
    Laat ons eerlijk zijn...zelfs op kantoor word er weinig gewerkt. Als er jobs door AI moeten worden overgenomen zijn het bij uitstek kantoorjobs.